(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie is alweer zo’n vijf weken in de weer met zijn nieuwe Mohammed en Sneeze plantjes, en de jongedames staan inmiddels allemaal in grote potten. Nog even en dan kan onze wietman weer aan bloeien gaan denken. Kweekverslag!

Veertien dagen zijn weer voorbij dus ik ben weer van de partij! De afgelopen twee weken zijn voor mij ontzettend snel voorbij gegaan. Ik was erg druk en ben hierdoor niet aan de THC gummies toegekomen. De dames groeien in ieder geval lekker snel en de Sneeze dames zijn al bijna kleine struikjes geworden. De Mohammed zaadjes van vorige keer staan inmiddels al in de aarde in hun grote pot. Laten we de kweekkasten induiken!

Groeien met Willie en Mohammed

Vier van de zes Mohammed zaailingen heb ik in mijn grote G-Kit XL kweekkast gezet. De andere twee heb ik in hun kleine potje naar de vensterbank verhuist. Daar gaan we uiteraard later nog even naar kijken. De overgang van hun kleine naar een grote pot is in mijn ogen erg snel gegaan deze ronde. Een van de Mohammed zaadjes was na het kiemen al flink aan het strekken en dat is goed terug te zien in de time lapse video van deze week. Toen ik dames ging verpotten heb ik deze een stuk dieper moeten in graven zodat de planten weer op gelijke hoogte stonden.

Als we een van de Mohammeds van boven bekijken is haar mooie egale groene kleur goed te zien. De dames hebben een gemiddelde hoogte van 11 centimeter, en de 315 Watt CMH lamp staat uiteraard op het 18/6 lichtschema. Dat wil zeggen dat hij 18 uur aan staat en 6 uur uit, zodat de planten in de groeifase blijven.

Het verschil tussen de plantjes op de vensterbank en de dames in de G-Kit XL is erg groot. Na zeven dagen van elkaar gescheiden te zijn geweest staan ze weer even samen. De plant rechts is erg slap en is in zeven dagen nauwelijks gegroeid. Deze drinkt ook drie keer zo weinig dan haar zusters in de kast.

De cijfers

De bewatering van de twee G-Kits komt in de grafiek samen, dat verklaart de uitschieter die je hier ziet verschijnen. Ik ben vorige week ook begonnen met het geven van voeding. De Mohammeds krijgen nu dagelijks 25 milliliter water met voeding van Plagron. De Sneeze planten in de kleine kweekkast krijgen nu dagelijks 350 milliliter water met voeding van Plagron.

Ook het klimaat in de G-Kit XL wordt nauwlettend in de gaten gehouden. In de grafiek van de temperatuur is goed te zien wanneer ik de 315 Watt CMH lamp heb aangezet, en wanneer deze volledig op 18/6 is gaan draaien. Tussen de 18de en de 21ste was ik bezig met de elektra en heeft de lamp niet volledig aangestaan. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen twee weken was 26,18 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 50,40 procent.

G-Kit met Sneeze

In de kleine maar verhoogde CNNBS G-Kit vinden we de Sneeze planten. Deze hebben het op het eerste gezicht lekker naar hun zin. De twee zijn flink gegroeid maar met één van de twee lijkt er iets aan de hand te zijn. Ze is duidelijk kleiner dan haar zus en als ik haar van dichterbij inspecteer dan ziet ze er ook een stuk minder happy uit.

Toch is er volgens mij niets aan de hand. Ze is alleen omgevallen en de zijtakken dichter bij het licht zijn hierdoor sneller gaan groeien dan de hoofdstam. Hierdoor is ze veranderd in een klein struikje. Morgen gaan de twee plantjes naar de kapper en kan ik kijken of ik haar nog in model kan knippen. Het struikje heeft een hoogte van 18 centimeter en de rechtopstaande heeft een hoogte van 22 centimeter. De twee staan onder een G-Bars van 150 Watt (het oude model van de dimbare 170 Watt versie). De lamp hangt 25 centimeter boven de planten.

Kweekvideo

Deze week zien we de Mohammed zaadjes kiemen en uitgroeien tot plantjes van zo’n 11 centimeter hoog. De kleine plantjes groeien razendsnel. Eén van de Mohammeds schiet echt hard de lucht in.

Dat was hem alweer voor deze keer. Over twee weken gaan we het in mijn kweekavontuur hebben over het vervolg van de THC gummies,  kom je erachter of ik op een ander lichtschema overstap, en zullen we ook wellicht zien wat er nou met de Sneeze aan de hand is?

Willie Wietman

(advertentie)