(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na een succesvolle ronde van Sweet ’n Sour planten gaat Master Kroblo nu voor The Mega. Met zo’n naam kan het toch niet anders dan een spectaculaire ronde worden? Kijken hoe ze erbij staan, want inmiddels zijn de kleine Mega planten al twee weken oud. 

Hallo mede liefhebbers van het heilige kruid! The Mega planten lieten aan het eind van week nummer één, een mooi stel wortels zien en waren toe aan een grotere pot. Ik heb ze dan ook over gepot in 11 liter potten met Batmix, een aardemengsel van de firma Plagron. Omdat Batmix vrij veel voeding bevat, maak ik in het midden een kuiltje wat ik vul met een light mix waar de jonge plantjes in gaan. Zo krijgen de jonge wortels niet meteen letterlijk de volle laag aan voeding en kunnen ze mooi acclimatiseren voor hun wortels de Batmix bereiken.

Na het overpotten bewater ik de dames een keer met gewoon kraanwater en een beetje Rhizotonic. Dan dek ik de potten af met wat zwart wit folie. Dit is tegen het uitdrogen, want de komende 14 dagen krijgen ze even niks meer. Zo gaan de wortels zelf op zoek naar water en groeit het wortelstelsel lekker snel aan. En een goed wortelstelsel zullen ze nodig hebben, willen ze uitgroeien tot Mega planten!

the mega-2wk

De meisjes staan nu 6 dagen in hun 11 liter potten en zijn twee weken oud. Als de blaadjes genoeg beschutting op de bovenlaag geven, gaat het folie er af, en krijgen ze pas weer iets te drinken. Ik hoop dat de hoofdtoppen straks ongeveer hetzelfde formaat krijgen als de Sweet ’n Sour.

Tot volgende week, keep it organic!

(advertenties)