(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op masterlijke wijze kweekt Kroblo in zijn testruimte Kosher Tangie planten. Als de test goed verloopt zal hij misschien wel de eerste gereguleerde kweker voor coffeeshops gaan worden. En nu Opstelten en Teeven het veld hebben geruimd komt gereguleerde teelt weer een stap dichterbij voor Master Kroblo.

24K Gold week3 022

De dames zijn deze week flink de hoogte ingegaan

 Cannabisliefhebbers en wietvrienden,

Hier ben ik weer met een vrolijke update vanuit mijn testruimte, nuchter en op tijd! Nou ja, in ieder geval op tijd 😉 Mijn no nonsense kweekmethode begint nu letterlijk zijn vruchten af te werpen aan de Kosher Tangie AKA 24K Gold planten. Ik doe niet aan toppen, fimmen of scroggen zodat ik de gefeminiseerde planten niet stress. Door stress kunnen gefeminiseerde planten namelijk mannelijke bloemen produceren en dat willen we uiteraard niet hebben.

Qua voeding haal ik geen rare fratsen uit en dat nemen mijn planten mij altijd in dank af

Ook qua voeding haal ik geen rare fratsen uit en dat nemen mijn planten mij altijd in dank af. De dames staan nu op de dag af drie weken op een 12/12 lichtregime. Voor wie niet weet wat ik met een 12/12 lichtregime bedoel; de planten staan precies 12 uur per etmaal in het licht en de andere 12 uur in het donker. Dit zet wietplanten aan om te bloeien. Een 18/6 lichtregime (18 uur licht, 6 uur donker) laat planten in de groeifase. Goed, na deze 21 dagen op 12/12 is de bloei goed op gang gekomen.

Door de dames lekker veel licht te geven, voorkom je dat ze meer gaan strekken dan nodig is

De eerste bloeiharen beginnen al echte topjes te worden nu, en de groeispurt die wietplanten voor de bloeifase doormaken raakt op zijn eind. De planten zijn gegroeid tot ongeveer 50 centimeter en dat is wat mij betreft wel goed ook. Ik verwacht dat ze nu niet meer dan een centimeter of 10 zullen groeien, het zijn indica dominante planten en die strekken toch minder dan sativa’s. Toch, om te voorkomen dat ze wel verder strekken houd ik de lamp, een 1150 Watt Gavita Pro, voorlopig op 70 centimeter vanaf het bladerdek. Als de groei er helemaal uit is kan de lamp weer wat hoger, op circa 90 centimeter. Door de dames lekker veel licht te geven, voorkom je dat ze meer gaan strekken dan nodig is.

De eerste bloeiharen zijn veranderd in de eerste topjes

Ik heb de planten nog steeds geen enkele groeivoeding gegeven, de aarde van DNA en Mills doet zijn werk prima. Pas wanneer de bladeren iets lichter groen kleuren is het tijd te gaan voeden. Om dat dames zo snel bloeien (een aanzienlijk verschil met vorige week, toen pas enkele haartjes te zien waren), geef ik vanaf morgen wel wat Mills C4 mee, een hele lichte dosis van een halve milliliter per liter water. C4 is een bloeistimulator dat ervoor zorgt dat de bloei explosief van start gaat. Volgende week verdubbel ik de dosis naar een milliliter per liter en dat geef ik dan om elke waterbeurt, dus de ene keer alleen water, en de andere keer water met C4. Keep it green!

Kroblo

(advertenties)