(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Zowaar, mijn tijd als ENCOD president komt tot een eind in september’, schrijft Mauro, die behalve de eindbaas van The Stoned Society ook nog actief is in de Europese activistenkring. En er is meer te melden van het ENCOD front, want er komt weer een General Assembly aan en er is een nieuwe website!

Mauro for President

Iets meer dan een jaar geleden werd ik in Barcelona op de General Assembly (de jaarlijkse bijeenkomst van de leden) verkozen tot het Executive Committee, oftewel het dagelijkse bestuur. Wat ENCOD is en doet heb ik overigens eerder uitgelegd in een column.

Op een bestuursvergadering een half jaartje verder, besloot ik me beschikbaar te stellen als ENCOD President en prompt werd ik verkozen tot President. Die functie wisselt door tussen de Executive Committee na een half jaar en bezit nu een belangrijkere functie gezien de coördinator Joep Oomen (en grote voorbeeld) reeds in 2016 overleed.

Impressie van de vernieuwde website van ENCOD, de verenigde Europese drugsactivisten en lobbyisten…

Nieuwe website

Wat in grote letters op mijn to-do list stond was een nieuwe ENCOD website bouwen. Een behoorlijke klus die we in iets meer dan een half jaar hebben geklaard. Zelf bouw ik regelmatig websites voor drugs gerelateerde doelen (mijn eigen website, maar ook de Cannabis Bevrijdingsdag website, Cannabis en Verkeer website, Cannabis News Network website, HomeGrown Cup website komen van mijn hand EN er zijn een paar nieuwe in de maak), dus met mijn presidentschap was ik de kartrekker met hulp van Richard.

Met ook een medicinale cannabis resolutie in de maak voor heel Europa, wordt het des te belangrijker om je aan te sluiten bij organisaties als ENCOD

Dat we deze week dan ook eindelijk een nieuwe website konden presenteren, daar ben ik best wel trots op. Momenteel is de website alleen in het Engels, maar andere talen volgen wanneer we de vertalingen binnen hebben.

ENCOD-leden bijeen in Barcelona vorig jaar, poserend naast het portret van de legendarische roerganger Joep Oomen…

Moderne tijden

Ook hebben we het veel makkelijker gemaakt om lid te worden. In de plaats van een omslachtig PDF formulier, kan je nu gewoon een online formulier invullen.

Natuurlijk zullen er geheid nog foutjes zitten in de website, maar het was belangrijker om nu online te gaan met de General Assembly in het vooruitzicht en simpelweg dat het tijd werd voor een 21e eeuwse website met alle toeters en bellen van dien. Onder andere is de website nu geschikt voor mobiel en is het voor mensen die een beetje kennis hebben van publiceren nu veel makkelijker om iets aan de website te veranderen.

General Assembly 2018

Voor het eerst was ik op een General Assembly in 2015 in Amsterdam. Lekker makkelijk voor ons natuurlijk. Na 2017 in Barcelona, strijkt ENCOD in 2018 neer in Tsjechië van 21-23 september. Met ook een medicinale cannabis resolutie in de maak voor heel Europa, wordt het des te belangrijker om je aan te sluiten bij organisaties als ENCOD.

Daarom een oproep aan eenieder die zich bekommert om (internationaal) drugsbeleid en wel zijn steentje bij kan dragen: word lid! Je kunt lid worden vanaf 50 euro per jaar, waarna je ook bij de General Assembly mag zijn. Ook aan oud-leden een oproep: jouw steun is nu meer nodig dan ooit!

(advertenties)