(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een bijzondere kweekcyclus, zo kun je Barney’s kweek van gefeminiseerde zaden gerust noemen. Al was het alleen maar omdat er liefst 5 verschillende soorten bloeien. De planten zijn bevrucht en zijn als het goed is druk bezig met het maken van gefeminiseerd zaad in deze zevende week van de bloei.

Zoveel planten, zoveel toppen

Jaja mensen, het is alweer week nummer 7 van de bloei in mijn medicijntent, en zoals gewoonlijk zit ik weer klaar met een joint en een lekker deuntje op de achtergrond. Ik heb deze week eens rustig gekeken naar de ontwikkeling van de toppen aan de vijf verschillende wietplanten. Opvallend – maar logisch – is dat ze wat kleiner van formaat zijn dan ik gewend ben. Dit komt natuurlijk omdat de planten bevrucht zijn, en ze de meeste kracht en energie nu investeren in het ontwikkelen van het zaad. Dat is immers hun grote kans op voortplanting, het is nu eenmaal geen sensimilla deze wiet.

Desondanks ben ik helemaal niet ontevreden over de topontwikkeling, sommige buds zien er al heel smakelijk uit en ook de harsproductie gaat prima. Wietplanten produceren hars (en THC) onder andere voor de bescherming van hun zaden, dus wellicht produceren ze daar nu wel iets meer van, ook al is het formaat van de toppen wat geringer. Het is mooi om te zien hoe de verschillende soorten (Crystal WhiteStrawberry, Sweet ‘n Sour, Medical Kush en Jack F1) allemaal verschillende soorten toppen aanmaken. De indica dominante variëteiten zijn al verder in de ontwikkeling en zullen dan ook wel wat eerder klaar zijn dan de sativa-dames. Maar sowieso moeten de planten allemaal goed afrijpen voor de ontwikkeling van het zaad, ik wil natuurlijk wel kiemkrachtige zaadjes hebben straks!

DSC_0287

Medical Kush

Vooruitblikken

Misschien is het leuk om vanuit hier vast een kleine voorspelling te doen van wat voor soorten ik straks zal krijgen, op basis van de ouders. Voor zover dat kan natuurlijk. Uiteraard hoop ik dat er een juweeltje tussen de verschillende nieuwe F1 hybrides zit, maar daar kom ik natuurlijk pas achter als ik de zaden straks opkweek. Dit zijn in ieder geval de vijf verschillende gefeminiseerde kruisingen die ik straks heb, reversed female slaat op de vrouwelijke plant die ik heb gedwongen om stuifmeel te maken. Ik heb geen idee wat de Nederlandse term daarvoor is.

  1. Medical Kush x Medical Kush (reversed female)
  2. Crystal White x Medical Kush (reversed female)
  3. Strawberry x Medical Kush (reversed female)
  4. Sweet ’n Sour x Medical Kush (reversed female)
  5. Jack F1 x Medical Kush (reversed female)

Van de eerste kruising verwacht ik eerlijk gezegd niet veel nieuws onder de zon. Dat is een Medical Kush die door zichzelf bevrucht is en zal daarom waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de originele Medical Kush. De Chrystal White en de Medical Kush zijn beide indica dominante soorten die beide skunkgenen dragen, en ik denk dan ook wel aardig wat skunk trekjes terug te zien in het nageslacht. Strawberry is daarentegen wel een sativa maar draagt ook wat skunkgenen, Strawberry Cough x Skunk en Jack Herer om precies te zijn. De Strawberry is een gestabiliseerde sativa wat in combinatie met de Medical Kush nog wel voor verrassingen kan gaan zorgen. Ik heb hoge verwachtingen van de F1 kruising die hieruit zal komen en ben zeer benieuwd. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Sweet ’n Sour, eveneens een sativa dominante soort die wel eens leuke F1 zaden zou kunnen opleveren. De laatste kruising is met een F1 hybride, namelijk de Jack F1. Deze zaden zullen daarom waarschijnlijk wat meer verschillende fenotypes opleveren, maar ook daar kan natuurlijk een juweel van een moederplant uit voortkomen! We gaan het vanzelf meemaken.

DSC_0285

Jack F1

Verder heb ik de planten van de week voor het laatst voeding van BAC gegeven. We zitten zogezegd al in week 7 en volgens mij zit er nog meer dan genoeg voeding in de aarde om het tot de laatste loodjes uit te houden. Tevreden neem ik nog een hijs van mijn joint. Ik ga genieten van een heerlijk weekend, doen jullie hetzelfde? Tot volgende week, en smoke on!

Barney

(advertenties)