(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De medicijntent van onze eigenste Barney was afgelopen week een heus liefdesnestje alwaar het paringsritueel van zijn verschillende wietsoorten plaats vond. Het was echter wel vrouwenliefde die in de lucht hing want een echte man kwam er niet aan te pas. Een heerlijke update voor voyeurs dus, Barney legt het je uit. Hallo cannabisvoyeurs, zitten jullie klaar voor een dampende update? Ik wel, met zoals altijd weer een joint op mijn lip en een lekker funky muziekje van Jamiroquai uit de speakers. De gelukkige man in het quintetje in mijn tent was een Medical Kush en was eigenlijk geen mannelijke, maar een vrouwelijke plant. Ze maakte de mannelijke bloemen alleen omdat ik haar daartoe heb gedwongen met een aantal zilverwater-behandelingen voor, en aan het begin van de bloeifase. DSC_0235 Hierdoor heeft het stuifmeel geen XY-chromosomen, maar alleen maar XX-chromosomen en zullen de zaden die eruit voortkomen allemaal vrouwelijk zijn. Week 5 van de bloei, we zitten er midden in en het gaat goed met de bezwangerde dames van Spliff Seeds. Ik heb vorige week laten zien dat de man in het gezelschap of beter gezegd de mannelijke tak van de Medical Kush, langzaam begon met het loslaten van stuifmeel.

Na deze vier romantische avondjes voor planten vond ik het welletjes en heb ik de mannelijke tak afgeknipt

Ik heb de mannelijke tak ongeveer vier dagen laten bestuiven. Iedere avond klopte ik de tak uit voor de ventilator, zodat het stuifmeel goed door de ruimte werd geblazen. Na deze vier romantische avondjes voor planten vond ik het welletjes en heb ik de mannelijke tak afgeknipt. Waarom? Zul je denken, dat zal ik uitleggen. Zoals je op de foto kunt zien heeft de tak behoorlijk veel bloemzakken met stuifmeel. Omdat ik ook nog van de wiet wil roken en een Bud vol met zaad, ja dat is weinig roken. Daarom heb ik het bestuiven beperkt tot slechts 4 dagen. Er zijn ongeveer 15 mannelijke bloemen open gegaan en ik denk dat dat genoeg is voor een hand vol zaad. DSC_0234 Wel heb ik nog wat van het stuifmeel bewaard, en zal ik om er absoluut zeker van te zijn dat ik op elke plant zaden krijg, een top aan elke plant handmatig bestuiven met een oud penseeltje. Uiteindelijk hoef ik geen bergen met zaad te hebben, dit is een experiment en geen zadenfabriek. Na het afknippen heb ik de mannelijke tak in een glas water gezet in mijn groeiruimte gezet. Zo wilde ik de rest van het stuifmeel opvangen en oogsten voor later. Het liep alleen niet helemaal volgens planning… Er is nog wel een en ander aan mannelijke bloemen open gegaan, maar de tak is na het afknippen vrij snel afgestorven. Het is maar goed dat mannelijke bloemen zoveel stuifmeel produceren dat een klein beetje al meer dan genoeg is. In de natuur waait het grootste deel van het stuifmeel namelijk weg om ergens op de grond te belanden zonder ook maar 1 wiettop te zien. Moeder natuur lost dit op door gewoon ontzettend veel stuifmeel te produceren en de foutmarge zo op te vangen.

DSC_0238 Het bloeiproces gaat nu gewoon verder en de dames zijn druk bezig om mooie bloemen te maken. De Jack F1 werkt aan een paar mooie toppen, evenals de Sweet N Sour. Ik heb ook goede hoop voor de Crystal White want die is ook mooie toppen aan het vormen. Ik heb ze net nog een beker voedingswater gegeven met B.A.C. De planten reageren erg goed reageren op deze voeding, heb wel eens verkleuring in de bladeren maar meestal na het geven van voeding gaat het weer een stuk beter met ze. Ik ga met goede moed week zes in en laat het hierbij. Ik wens jullie een fijne week toe. Smoke on! Barney

(advertenties)