(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de veilige test-kweekomgeving van Master Kroblo wisselen de seizoenen elkaar een stuk sneller af dan in de natuur. Ga maar na: zijn Chocolope planten zijn nog maar 10 weken geleden geboren en nu al breekt de herfstperiode voor ze aan.

Het grote voordeel van een binnenkweekruimte is natuurlijk dat je alle omstandigheden als kweker naar je hand kunt zetten. Een kweekcyclus hoeft hierdoor niet 5 maanden, maar slechts een week of 12 te duren. Zelf help ik mijn planten dan ook een handje door de dagelijkse lichtperiode aan het einde van een cyclus langzaam te verkorten. Zo kregen mijn planten twee weken geleden nog maar 11 uur en de afgelopen week nog maar 10 uur licht en de komende week bouw ik dat verder af naar 9 uur.

Ik help mijn planten een handje door de dagelijkse lichtperiode aan het einde van een cyclus langzaam te verkorten

choc week8 004

choc week8 013

Hierdoor is de herfst in mijn testruimte ingetreden en beginnen de schutbladeren wat te vergelen. Ik denk dat de planten maximaal nog maar een week of twee zullen moeten blijven staan en dan zullen ze oogstrijp zijn. Ik heb nog altijd geen druppel voeding gegeven, de planten halen alles wat ze nodig hebben uit de voorbemeste aarde van Mills en DNA, wel zo voordelig!

Ik vergelijk mijn planten weleens met verschillende zussen uit dezelfde familie, die zijn ook nooit helemaal precies hetzelfde

De ene plant is wat verder dan de andere, maar dat heb je bij zaadplanten eigenlijk altijd wel. Ik vergelijk mijn planten weleens met verschillende zussen uit dezelfde familie, die zijn ook nooit helemaal precies hetzelfde. Omdat de laatste fase van het afrijpen nu ingaat is het zaak om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden. Daarom geef ik nog maar minimale hoeveelheden water en dan bij voorkeur wanneer de dames net een uurtje wakker zijn en dus niet een uurtje voordat de nacht begint. Verder staat de afzuiger maximaal aan.

choc week8 009Ik heb trouwens ook een actieve inblaas ventilator maar die gaat tegelijk met de lamp uit, niet speciaal nu, maar vanaf dag 1. Let er goed op dat je ’s nachts geen lucht naar binnen blaast want dit brengt de luchtvochtigheid in je kweekruimte juist omhoog en de temperatuur omlaag en dat zou toprot kunnen opleveren. Om toprot snel te kunnen opsporen kijk ik in de herfstfase altijd goed naar de toppen. Slappe verkleurde blaadjes zijn verdacht en kunnen duiden op toprot. Trek er zachtjes aan, als het blaadje zonder weerstand los komt uit de top dan kan dit duiden op toprot. Buig de top op die plek open en kijk of je een grijze verkleuring ziet. Is dit het geval, knip dan de hele top meteen weg want toprot is heel erg besmettelijk. Heb je er last van zorg dan voor een betere luchtcirculatie en een lagere luchtvochtigheid voordat er meer planten last van krijgen. Volgende week ga ik kijken met mijn microscoopje, hoe het staat met de kleur van de trichomen.

Kroblo

(advertentie)