(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij onze eigen kweekmeester Kroblo staan de planten er zoals altijd weer superfris bij en hebben ze een gezonde diepgroene kleur. De bladeren staan fier omhoog en de toppen ontwikkelen zich in deze zevende bloeiweek naar verwachting goed. Wat is toch zijn geheim?

Hallo cannabisliefhebbers, het is bloeiweek nummer zeven inderdaad en de planten zien er gezond uit. De eerste tekens van de herfst of ook wel de rijpingsfase zijn daar en ik had aanvankelijk een beetje een gebrek aan inspiratie om een update te maken deze week. Alles gaat in principe volgens plan en veel bijzonderheden zijn er niet in mijn ogen. Maar dat was voordat iemand me vroeg hoe ik het nou altijd voor elkaar kreeg dat mijn planten er zo gezond bijstaan. Blijkbaar is dit toch niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, vandaar dat ik deze week eens in ga op die vraag.

Mijn geheim?

Het zal jullie misschien verbazen, maar ik heb helemaal geen kweekgeheim dat ervoor zorgt dat mijn planten zo goed gaan. Maar ik zal jullie vertellen hoe ik het doe, als je dat tenminste een geheim kunt noemen.

choc week7 004

Ten eerste zorg ik er bij aanvang van een kweekcyclus voor dat de omstandigheden voor de planten ideaal zijn. Ik zorg er dus voor dat ik verse lucht van buiten inblaas en dat de temperatuur goed is, dus minimaal 21 graden en maximaal 27 graden. Verder heb ik goede apparatuur, want een oud gezegde gaat bij het kweken van je eigen wiet zeker op: goed gereedschap is het halve werk. Daarom heb ik een krachtige HPS lamp die ik kan dimmen als het nodig is, bijvoorbeeld tijdens de hittegolf laatst. De lamp hangt op 10 procent van het aantal Watts in centimeters (1000 Watt = 1 meter, 600 Watt = 60 centimeter enzovoorts). Ook mijn afzuiger heeft genoeg capaciteit en is dimbaar.

Verder zorg ik altijd goed voor mijn planten, het is belangrijk dat je dat niet laat versloffen. Probeer niet in een keer genoeg water te geven voor een hele week want dat gaat niet. Ik geef dus elke dag water, sommige planten sla ik dan over maar ik voel altijd of ze wat nodig hebben. Zo komen er nooit planten droog te staan en staan er ook geen planten te nat.

choc week7 017

Verder kies ik altijd voor genetica waarvan ik weet dat ze goed presteert, bij deze ronde is dat dus de Chocolope. Als ik daar niet zeker van ben dan doe ik altijd eerst navraag bij deze of gene die ervaring met de soort heeft. Tenslotte kweek ik graag met een goed voorbemest aardemengsel zoals deze keer de Ultimate Soil. Met dit soort aarde kan er in principe weinig misgaan, simpelweg omdat ik er helemaal geen voeding aan toe hoef te voegen. En als dit wel nodig is dat is dat pas tegen het einde van de cyclus en gaat het vaak om minimale hoeveelheden. Onthoud dat je gemakkelijk bij kan voeden maar dat een overschot aan meststoffen veel moeilijker te herstellen is. En als je vaak bij je planten bent dan zie je het snel genoeg als ze wat lichter kleuren en om wat voeding vragen. That’s it.

Kroblo

(advertenties)