(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de medicijntent van Barney heerst een kleine identiteitscrisis. Niet onder de planten hoor, maar Barney zelf weet even niet meer welke planten nou precies Sensi Skunk zijn en welke Jack F1 zijn. Gelukkig heeft hij daarvoor een goede oplossing bedacht dus dat gaat helemaal goed komen. Met de groei gaat het ook goed trouwens. Enfin, kijk zelf maar! 

Hallo beste lezers, hoe gaat ie? Hier zijn de bewoonsters van mijn kweektent allemaal aan het acclimatiseren van de overgang van hun kleine potjes naar de grotere potten onder het 600 Watt HPS zonnetje. Ik heb een lekker muziekje opstaan en zit achter mijn computer om jullie het vervolg van de kweek te vertellen.

Mozart en BioBizz

11002412_650000691772929_604748479_o

Mozart muziek en de goede zorgen van Barney hielpen deze dame er snel weer bovenop

Drie van mijn planten zijn duidelijk wat groter dan de twee anderen en in mijn propagator staan nog een paar baby’s onder Tl-verlichting. Ik ben na het verpotten begonnen met bijvoeden met BioBizz meststoffen. Omdat deze voeding nieuw voor me is houd ik alles nauwlettend in de gaten. Een van de dames vergeelde en stopte met groeien, (zie foto) ik heb haar daarom maar even met rust gelaten. Ik denk dat dat door de voeding kwam en heb toen klassieke muziek van Mozart opgezet om haar er weer bovenop te helpen. En warempel! Na een week kreeg ze weer mooie groene bladeren en begon ze bij te trekken. De volgende drie dagen heb ik haar alleen water gegeven zodat ze goed kon herstellen.

Warempel! Na een week kreeg ze weer mooie groene bladeren en begon ze bij te trekken.

De grote dames heb ik getopt en heb daardoor vier toppen per plant teruggekregen zoals je op de foto’s kunt zien. De stam die ik vorige week had gespalkt met een rietje is nu zo dik dat ze het rietje nu wegdrukt, een mooi gezicht en een teken dat het goed met haar gaat. De kleinere dames gaan volgende week getopt worden. Ik heb laat deze planten ook een week langer groeien. Meestal zet ik ze na vier tot vijf weken in de bloei, maar deze keer gaan we voor zes weken groei. Dit omdat er nogal wat verschil zit tussen de dames en ik ze allemaal tegelijk in de bloei wil zetten.

Dieven

In mijn vorige verslag heb ik jullie al beloofd dat ik in deze cyclus zou gaan scroggen. Belofte maakt schuld, dat weet ik, maar ik ga het scroggen nog een ronde uitstellen. Wel heb ik het scrogrek klaar gemaakt, maar ik wil deze ronde eerst gebruiken om wat ervaring op te doen met dieven. Dan ga ik in de ronde hierna scroggen en dieven. Ik doe zo omdat ik om medische redenen gebruik en het me niet kan permitteren om een oogst te verpesten.

Wilde Amnesia & Medical Kush

Ik maak even een sprong in de tijd, de planten zijn namelijk een week verder. Ik heb nu ook de baby’s die aan het begin van dit verslag nog in de propagator stonden, verhuisd naar de grotere kweektent. De tijdschakelaar staat nog altijd op 18/6 (18 uur licht, 6 uur donker) maar zoals het er nu uitziet ga ik over een week over op 12/12 om de bloei in te luiden.

Ik ben deze ronde begonnen met 8 zaden. Vier Sensi Skunk zaden en vier Jack F1 zaden van Spliff. Maar helaas zijn er twee zaden nooit uitgekomen en is een derde als kiempje overleden. Ik heb ontkiemd zoals ik dat altijd doe en heb al eerder zaden van deze bedrijven gebruikt, maar dit is me nog niet eerder overkomen. Maar voor alles is een eerste keer. Doordat ik dus wat ruimte over had heb ik er nu twee Wilde Amnesia en een Medical Kush bijgezet. Ik vertel jullie dit omdat je ze op de foto’s ziet en wellicht nog wel vaker zult zien naarmate deze ronde verdergaat.

11034773_651956598244005_1706662099_o

Hier zie je de stam van de gespalkte dame. Zoals je ziet drukt het stammetje het rietje zonder moeite uit elkaar. Ik heb de ventilator nu op zijn hoogste stand staan om de stammen te versterken zodat het sterke planten kunnen worden.

Babywissel

Zoals jullie in een eerder verslag hebben kunnen lezen heb ik de zaden voor het ontkiemen helaas door elkaar gehaald. Daarom heb ik een Jack F1 extra ontkiemd zodat ik er in ieder geval één plant met naam heb om straks te kunnen zien welke planten Skunk en welke Jack’s zijn. De planten die ik vorige week getopt heb hebben nu vier mooie toppen. Ik ga de andere planten komende week ook toppen en daarna zal ik ze nog voor de bloei begint ook dieven. Ik ben benieuw naar het effect daarvan.

11009762_651945968245068_386033500_o

Ik wens jullie verder weer een fijne week toe meld mij volgende week vrijdag weer voor een nieuwe update vanuit mijn medicijntentje.

Barney

(advertentie)