(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat het leven van een hobbykweker niet altijd over rozen gaat kunnen we leren van Barney. Zijn kweekcyclus begon nog wel heel gelukkig, dat wel. SmokingBarney was namelijk een van de tien gelukkige winnaars van het Serious Happiness zaad dat RollingStoned deze zomer verlootte. Jammer genoeg zit een ongeluk soms in een klein ‘hokje’…

Hallo cannabisliefhebbers, Vorige week nog hebben jullie een verse update van mijn Serious Happiness planten kunnen lezen. Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar jammer genog is dat nu wel anders… Nee, ik ben niet tegen de spreekwoordelijke lamp gelopen maar heb in mijn kleine kweekhokje wel een ongelukje gehad met desastreuze gevolgen. En vaak zijn het juist die stomme ongelukjes, die het moeilijkst te verkroppen zijn. Zoals ik altijd doe, heb ik ook nu weer een joint gedraaid, en zit ik klaar om jullie te vertellen wat er mis is gegaan in mijn kweekhokje.

Ventilator op de juiste hoogte

Ik heb een kleine ruimte, net groot genoeg voor 5 tot 9 planten. Maar in diezelfde ruimte moet ik naast de planten, ook een ventilator en een afzuiger en lamp kwijt. En dan wordt het best wel snel krap want je wilt je planten natuurlijk de ruimte geven om mooi te groeien en te bloeien. Nu wil het dat ik een maand geleden een nieuwe ventilator moest halen. Ik koos voor een tafelmodel. De beste plaats voor een ventilator is denk ik tussen de lamp en de toppen in. Vanwege de hitte van de lamp. Alleen dan moet de positie van de ventilator wel meegroeien met je planten.

De Serious Happiness planten hebben mijn ongelukje gelukkig overleefd…

 

Om de ventilator daarom op de juiste hoogte te krijgen, heb ik hem daarom op een paar gestapelde emmers gezet. Alleen heb ik de ventilator daarbij niet vastgezet met een touw of iets dergelijks… Stom! Het gevolg is dat mijn gloednieuwe ventilator zo voorover in mijn planten is gevallen waarbij hij twee planten volledig geplet heeft. Met tranen in mijn ogen heb ik de planten verwijderd en vernietigd.

De wietplant is een erg sterke plant en had van de klap kunnen bekomen maar ik heb gemerkt dat als een wiet plant erg veel stress te verwerken krijgt, zij kan veranderen in een hermafrodiet en de andere planten kan bestuiven. Aangezien we in de bloeifase zitten zag ik dat als een serieus risico. Voor de lezers die mijn updates van de Serious Happiness volgen, dezen hebben het ongelukje zonder schade overleeft en zijn nog steeds mooi met de bloei bezig.

Ik heb nu een toren ventilator gekocht en vast gezet op een bepaalde hoogte zodat hij altijd tussen lamp en toppen blaast. En zo zie je maar weer: een ongeluk zit in een klein hokje. Met deze wijze woorden wens ik jullie allen een hele fijne kerst, en geniet van je kerst joint!

SmokingBarney

(advertenties)