(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het heeft even geduurd maar zo langzamerhand druppelen de kweekverslagen van onze Serious Happiness prijswinnaars netjes binnen. Zo stuurde Barney ons deze week een tweede update en kwamen er ook een aantal mooie foto’s van de Serious Happiness planten van prijswinnaar nummer 2 binnen. Kijk zelf maar, we beginnen met het verslag van Barney!

Hallo Beste lezers, Ik heb m’n jointje weer gerold en zit er weer klaar voor om jullie het vervolg van de Serious Happiness zaden van Serious Seeds te vertellen. Het is nu week nummer drie voor de planten die de afgelopen twee weken op een 12/12 lichtregime staan om de bloei in te luiden. De dames schieten omhoog, mooi om te zien, dat wel. Maar met een kleine ruimte kan dat een probleem worden. Ik heb gelukkig een methode om de hoogte van de planten een beetje in te perken.

10814278_616001625172836_1819905695_n

Supercroppen

Wat ik doe is het volgende: ik stel een doelhoogte in en als de top daar overheen komt buig ik hem om en zet de top vast aan een bamboe stok. Dat buigen is even opletten je moet de tak niet knikken maar tussen je duim en vingers nemen en rustig plat drukken maar niet met geweld, rustig aan doen en dan kun je hem zonder te knikken ombuigen. Na het ombuigen herstelt de plant de doorvoer in de stam met een verdikking en komt de sapstroom weer op gang om de top te voorzien van voeding. Als je dit doet dan zul je zien dat de bloemen rechtop gaan staan terwijl de tak horizontaal groeit.

Ik stel een doelhoogte in en als de top daar overheen komt buig ik hem om en zet de top vast aan een bamboe stok

De Serious Happiness doet het goed. De planten zijn in de laatste week van de groei getopt, elke plant heeft nu twee mooie hoofdtoppen. Ze zijn nu ongeveer 60 centimeter hoog en hebben weinig zijtakken. Ze hebben ook niet echt de ruimte voor zijtakken, dus dat komt mooi uit. Nu we de derde week van de bloei ingaan, kun je het ontstaan van de bloemen goed zien.

Mozart

Zoals je op de foto ziet, hangen er muziekboxen in mijn kweekruimte. Ik heb namelijk gemerkt dat mijn planten een kick krijgen van klassieke muziek van Mozart. Dus heb ik een mp3 speler met de hele collectie Mozart erop de hele dag aan staan. Gelukkig hebben ze een goed gehoor dus hoeft de muziek niet te hard te staan. Ik heb ook wel eens met andere muziek geëxperimenteerd maar vind dat ze het beste reageren op Mozart. De muziek helpt de plant wat stressbestendiger te zijn en zich goed te voelen.

10836407_616001508506181_1545066815_n

Linksonder zie je een van de boxen, SmokingBarney houdt zijn planten seriously happy met een klassiek deuntje Mozart

Ik heb in de afgelopen twee weken maar weinig voeding gegeven en hou dat zo aan omdat het goed gaat. Je moet je voeding altijd aanpassen aan de behoefte en dat laat de plant je graag weten, al is het lezen van de plant soms moeilijk en moet ik eerlijk zeggen dat ik soms ook wel eens een gokje met de voeding waag. Ik zorg er wel altijd voor dat het water dat ze krijgen afgezuurd is en dat doe ik met citroenzuur. Citroenzuur is biologisch en kost nog geen euro per flesje. Ik laat het hierbij en wens jullie een heerlijke stonede kerst toe en zal nog voor het einde van het jaar weer van me laten horen, tot dan!

SmokingBarney

Nog meer Happiness!

De nieuwe soort van Serious Seeds heeft niet alleen SmokingBarney blij gemaakt, maar ook N. Hij stuurde ons de volgende mooie plaatjes van zijn planten. N. heeft het op het moment erg druk maar belooft ons dat een verslag nog volgt. Zijn planten zijn op de foto’s 3,5 weken jong, enjoy!

 

(advertentie)