(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat SmokingBarney zijn hobbykweek zo enthousiast beschrijft hebben we hem gevraagd om dat op een regelmatige basis te doen. We zijn heel erg blij dat hij daar niet lang over na hoefde te denken en zo presenteren we je dus een nieuwe vaste kweker op RollingStoned: SmokingBarney. Hij gaat nog even door met zijn Serious Happiness en zal daarna doorgaan met een hele nieuwe serie met twee soorten, welke dat zijn zal hij zelf vertellen.

Hallo groene vrienden. Het is weer tijd om jullie in te lichten over het wel en wee van mijn Serious Happiness planten. Ik heb mezelf een joint gedraaid en heb en zit er weer klaar voor, dit keer met een prachtig zingende Adele op de achtergrond, let’s go!

Zoals jullie in mijn laatste verslag van eind vorig jaar hebben kunnen lezen zit een ongeluk in een klein hokje 😉 Maar na het opruimen en het doorvoeren van een aantal verbeteringen in mijn kweektentje gaat de natuur daar gewoon verder.

We tellen bloeiweek nummer 7. De planten die de klap van de ventilator hebben overleefd hebben handig gebruik gemaakt van de vrijgekomen ruimte en hebben hun takken wat verder van de stam staan. De een zijn dood is de anders kweekruimte zullen we maar zeggen… Dit kan aan het eind van de cyclus betekenen dat ik de naar buiten staande takken zal moeten ondersteunen omdat de toppen dan te zwaar kunnen worden (waar ik uiteraard wel op hoop).

10922052_630555010384164_236568138_n

 

Ik heb de hoeveelheid voeding wat verhoogd en merk meteen het verschil. Iedere dag kijk ik wanneer het licht aan is zoveel mogelijk want het is gewoon mooi om naar te kijken en je ziet ze groeien in een week, kan soms heel snel gaan. Door de extra ruimte is het bovenste bladerdek niet helemaal dicht dus er gaat genoeg licht naar beneden tussen de rest van de plant. Dit komt me nu wel goed uit omdat ik niet aan ‘dieven‘ doe.

Dieven?

Dieven wordt in het Engels ook wel lollypopping genoemd en is een manier om de plant meer energie aan de bovenste toppen te laten geven. Die worden daar alleen maar groter door, omdat je bij dieven de onderste zijscheuten met minitopjes weghaalt, waardoor de plant daar geen energie aan hoeft te verspillen. Die onderste topjes onderaan worden ook nooit echt groot en zijn eigenlijk zelfs vervelend om te knippen na de oogst.

Maar zoals ik al zei dief ik dus eigenlijk niet. Ik wil namelijk weten hoe deze planten zich onder natuurlijke omstandigheden eigenlijk gedragen. En op de Serious Happiness planten die ik er nu in heb staan zitten ook op de zijtakken toch smakelijk ogende topjes van 1 a 2 gram (droog). Ze zijn eigenlijk heel mooi ontwikkeld, ik denk vanwege het open bladerdek aan de bovenkant. Ik wil graag zien wat een plant precies doet, omdat ik er over schrijf, en zodat ik een duidelijk beeld krijg van de soort. Mits ik zelf qua voeding, temperatuur of omvallende ventilators geen fouten maak natuurlijk haha.

sensi-skunk-fem-xl

Sensi Skunk Feminized

Het leven na Serious Happiness

Ik ga volgende week twee soorten ontkiemen voor mijn leven na de Serious Happiness. Een is een nieuwe soort van Sensi Seeds en dat is een gefeminiseerde Skunk. Skunk is natuurlijk niet nieuw, maar deze gefeminiseerde versie was er nog niet. En daarnaast zet ik dan Jack F1 van Spliff Seeds. Hier zal ik dan ook verslag over doen waarbij ik eenpaar planten planten ga scroggen en dus ook dieven om mooiere toppen te krijgen voor de foto’s. Maar de rest van de planten gaan gewoon op de natuurlijke manier omhoog. Over twee weken doe ik weer een update en dan zijn we bijna aan het eind van de lopende cyclus en kunnen we als de dames klaar zijn gaan oogsten en natuurlijk ook proeven 😀 Ik laat het hierbij en wens jullie een fijne week toe met zo nu en dan een lekkere dikke joint.

SmokingBarney

 

(advertenties)