(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Lollipoppen is een kweektechniek waarbij je een behoorlijke hoeveelheid lager gelegen takken van wietplanten snoeit zodat de hoger gelegen toppen veel meer energie krijgen. Je krijgt er een plant door die eruitziet als een lollie, een stokje met een verrukkelijke dikke top erop. 

Omdat de techniek met veel snoei gepaard gaat, schrikt het veel kwekers af, maar het werkt wel. Probeer het eerst eens op een van je planten. Als je het goed doet merk je het verschil vanzelf.

Wanneer de bloeifase begint is een goed moment om de techniek toe te passen. Je snoeit alle zijtakken van ongeveer een derde deel (van de hoogte) van de onderkant van de plant weg. De plant zal alle energie nu in de bovenste toppen gaan steken in plaats van de lagere toppen en takken, die toch al niet zoveel licht krijgen. De toppen die nog aan de plant zitten krijgen veel meer energie en worden uiteindelijk veel dikker en harder.

lollipopping2

Lillipoppen is een kweektechniek die niet iedereen gebruikt. Sommige kwekers hebben geen probleem met de kleinere topjes onder aan de plant en zijn volkomen tevreden met het formaat van hun toppen. Maar als je grote indrukwekkende toppen wil kweken dan kan dat heel goed door je planten te lillipoppen.

(advertenties)