(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabisactivist Marc Emery uit  British Columbia (B.C.) in Canada zweert dat hij politieke wraak zal nemen op de conservatieve regering zodra hij volgende maand eindelijk vrijgelaten wordt uit Amerikaanse bewaring en terug kan naar Canada. 

Voor het eerst sinds zijn overplaatsing uit de gevangenis naar een deportatie faciliteit sprak Emery in het openbaar in een interview met CBR Radio. De dappere Emery zij dat hij gefrustreerd is en niet kan wachten tot hij weer terug naar huis kan om zijn campagnewerk voort te zetten.

marcEmeryinterv

Het interview met CBR Radio is voor een deel te zien op de website van CBR Radio (klik op het plaatje)

Emery zei verder dat hij verraden is door zijn eigen regering die hem uitleverde aan de Amerikanen en dat hij zich zal wreken met een toepasselijke hoeveelheid politieke wraak met een activistische campagne tegen de conservatieve Canadese regering als hij thuiskomt. Emery: “Het is complete waanzin, Ik had nooit aan Amerika uitgeleverd moeten worden”.

trudeau

Justin Trudeau

Justin Trudeau

Emery en zijn vrouw Jodie hebben al aangekondigd dat ze protesten zullen gaan houden in 30 Canadese steden om de conservatieve regering van de macht te zetten en Justin Trudeau te supporten. Justin Trudeau is een liberale kandidaat voor het presidentschap in Canada.

Trudeau is voor legalisatie van cannabis en wil het graag reguleren en belasten, maar hebben maar lauwtjes op de aankondiging van Emery’s steun gereageerd. In een korte verklaring zei een woordvoeder van de liberalen dat ze Emery’s plannen op geen enkele manier aanmoedigen en dat ze geen enkele banden hebben met Emery en zijn vrouw Jodie. Ook hebben ze volgens de woordvoerder niet meegewerkt aan de protesten.

Emery en zijn vouw Jodie op hun trouwdag

Emery en zijn vouw Jodie op hun trouwdag

Tijdrekken

Emery beschuldigde Amerika en Canada verder in het interview voor het met opzet vertragen van zijn vrijlating. “Ik heb DNA testen gehad, moest mijn vingerafdrukken afstaan en ben geketend door het hele Amerikaanse gevangeniswezen. De Canadese overheid weet wie ik ben, ze hebben mijn paspoort. Dus is deze hele rataplan echt nodig om mij terug in Canada te krijgen?”

Gevangenisstraf

Emery kreek in 2010 een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd voor samenzwering om medicinale marihuana te produceren. Er was een inval geweest in zijn postorder bedrijf in Vancouver van samenwerkende Amerikaanse en Canadese justitie. Emery zal naar verwachting ergens tussen 10 en 25 augustus weer thuis zijn.

Emery zei over zijn tijd in de gevangenis dat velen hun interesse, bewondering en steun voor zijn activistenwerk hebben geuit. “Ik heb geen enkele vorm van respectloos gedrag van gevangenispersoneel of medegevangenen meegemaakt. De medegevangenen waren vooral erg vriendelijk, en met een aantal medegevangenen had hij zelfs een bandje gevormd. Ik heb basgitaar leren spelen in de gevangenis en speelde drie jaar lang geweldige muziek in een geweldige band. En ik heb daarvoor nog nooit een instrument aangeraakt, dus ik kom thuis met iets extra’s.”

Terug in de wietwereld

Zodra het mogelijk is wil Emery weer aan de slag in de wietzaden. “Met het geld dat we met de zaden verdienden hebben we honderden politieke activiteiten en protesten gesponsord over de hele wereld. Ik heb er geen spijt van en het heeft zijn vruchten afgeworpen. De meeste mensen in Amerika en Canada zijn voor legalisatie en dat zal ook gebeuren. Dat is voor een groot deel te danken aan ons vroege werk in Vancouver.”

emery-1

De legalisatie in Washington en Colorado maakte de gevangenisjaren voor Emery nog meer de moeite waard. “Dat was geweldig en maakte het helemaal de moeite van het vastzitten waard. Ik bedoel, ik wist wel dat ik in een gevangenis terecht zou komen, ik dacht alleen niet dat het een Amerikaanse zou zijn. Maar oké een Amerikaanse gevangenis is ook prima, als dat de manier is om iets te bereiken dan moet het maar.”

Het interview van CBR Radio met Marc Emery is voor een deel te bekijken op de CBR website.

(advertentie)