(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, zo mooi is legale cannabis! In Amerika is wiet zo normaal geworden dat er nu ook prachtige reclamecampagnes voor komen. Het bedrijf Dàmà Cannabis adverteert namelijk door heel de stad Seatle met vijf verschillende billboards op straat. Ze zijn daarmee de eerste. Ooit!

Afgelopen zondag was er al de allereerste paginagrote advertentie voor wiet, van leafly.com in de New York Times. En nu zijn er dus ook de allereerste grote billboards met openlijke wietreclame. De posters maken onderdeel uit van een grotere reclamecampagne die een hele maand doorloopt. De gelikte cannabisreclame van Dàmà Cannabis, een bedrijf van New Leaf Enterprises, zal op vele grote evenementen in Seatle te zien zijn.

pot-ad

Hier een van de vijf billboards van Dàmà Cannabis. De posters laten mensen in een natuurlijke omgeving zien en worden vanaf dinsdag 12 augustus op diverse plekken in Seatle onthult.

De plannen van het bedrijf om de komende zes maanden reclame voor hun cannabis oliën te maken op meer dan 15 grote billboards zijn gewoon toegestaan. Ze voldoen namelijk aan een lokale wet die zegt dat er geen reclames gemaakt mogen worden bij scholen, kerken en begraafplaatsen.

Cannabis lifesyle campagne

De mooie campagne laat een frisse en actieve lifestyle zien van recreatieve cannabisliefhebbers. New Leaf Enterprises koos er bewust voor om geen stereotype potheads te laten zien op de reclameposters die bedacht zijn door reclamebureau Jack in the Box. Ook laten ze bewust niet hun producten op de posters zien.

Er zijn ook plannen voor uitbreiding van de toffe campagne. Zo willen ze ook in de lucht achter een vliegtuig adverteren. Het vliegtuigje moet dan op een groot sportevenement en op Hempfest te zien zijn. Hempfest is een cannabisevenement dat van 15 tot en met 17 augustus in Seatle plaatsvindt.

We like! De nieuwe reclame voor legale wietproducten zien er prachtig uit en zijn een mooi voorbeeld van hoe cannabis in Amerika uit de onderwereld klimt en gezien mag worden. Hier nog zo’n mooie poster, wanneer komt de eerste mainstream cannabisreclame ook eens in Nederland of België?

pot-ad2

 

(advertenties)