(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wortels vormen de basis van je wietplant, en zijn cruciaal voor iedereen die veel lekkere wiet wil oogsten. In gewone potten groeien de wortels al snel in rondjes. Niet echt efficiënt dus. Gelukkig zijn er ook zogenaamde Air-Pots waarin je wietplant wel een efficiënt wortelstelsel vormt. 

De Air-Pots zijn speciale potten die door de grillige vorm, voor een veel betere kwaliteit van het wortelstelsel zorgen. De structuur van de speciale potten lijkt een beetje op die van een eierdoos, en hebben speciale luchtgaten waar de wortels naartoe geleid worden.

Bij het luchtgat is de luchtdichtheid en zuurstofgraad van de aarde anders, waardoor de wortel uitdroogt. Het worteltje wordt dus eigenlijk door de lucht gesnoeid. Als reactie op de luchtsnoei zal de plant meer nieuwe wortels aanmaken waardoor er in zeer korte tijd een sterk en dicht wortelstelsel gevormd wordt.

Deze revolutionaire nieuwe potten zijn al zeer populair in de boomkwekerij, ze voorkomen dat wortels rondjes gaan groeien en zorgen voor zeer mooie wortelstelsels. De snelle wortelvorming zorgt voor een snellere groei, en verkort daarmee de groeiperiode.

De Air-Pots zijn in verschillende formaten te koop bij bestgrowproducts.com de prijs varieert van 2,50 euro voor een 1 liter pot tot 11,50 euro voor een 30 liter pot.

 

(advertenties)