(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mauro is naast RollingStoned-columnist en cannabisactivist voor het VOC ook internetpionier en ganjapreneur. Over dat laatste vertelt ie vandaag nog summier, maar het heeft van doen met thuiskweken en cannabiscups. Veel meer laat hij alvast los over zijn nieuwe kindje: Associated Cannabis Press.

Opwindend weinig slapen

Mijn column komt vandaag een dagje te laat. Niet omdat er niet genoeg te vertellen is, de rechtszaak van Doede bijvoorbeeld of de ontwikkelingen in het buitenland (Canada, Australië, etc), maar dat laat ik over aan websites zoals deze. Ik heb originaliteit hoog in het vaandel staan en wil daarom in deze column iets opschrijven wat je ergens anders niet leest.

yutDe afgelopen twee nachten heb ik weinig kunnen slapen. Niet door een tekort aan roesmiddel, maar doordat ik niet kon slapen van opwinding over weer eens een nieuw idee. Het was dan ook – toegegeven – niet de eerste keer dat dit me overkwam in mijn nog prille carrière . Gelukkig bedacht ik me vannacht in mijn bed dat ik nog wat hop extract had liggen, dus bij deze bedankt Azarius voor de nachtrust!

Associated Cannabis Press

Gisteren heb ik zo’n beetje de hele dag besteed aan het het bouwen van de allereerste versie van de Associated Cannabis Press. Voor je gaat commentaar leveren op de website, houd rekening mee dat dit versie v0.1 is in feite, aangevuld met mijn eerste ideeën die tijdens het bouwen zijn gekomen en mijn eigen informatie. Het idee is niet heel nieuw, maar nadat ik het woord collectief voorbij
hoorde komen in een conversatie over freelancen, dacht ik ja: ik ga het gewoon proberen.

Ik heb het namelijk al eens eerder geprobeerd ook, al was dat onder de naam The Stoned Society. Zelf ben ik altijd degene geweest die de kar trekt en daarom is het team wat er rond zit ondertussen al zo’n 4 x intern veranderd. Eerst met alleen de oprichters, later meerdere pogingen om een internationaal team van correspondenten samen achter het idee van The Stoned Society te krijgen. Dat bleek lastiger dan gedacht.

Ik heb dankzij het in mijn middelbare schooljeugd spenderen van tijd aan online gamen, aardig wat ervaring opgedaan met het in stand houden van connecties met groepen mensen die je eigenlijk niet kan betalen, maar toch behoorlijk veel van vraagt

Nu heb ik dankzij het in mijn middelbare schooljeugd spenderen van tijd aan online gamen, aardig wat ervaring opgedaan met het in stand houden van connecties met groepen mensen die je eigenlijk niet kan betalen, maar toch behoorlijk veel van vraagt. Maar met de Associated Cannabis Press wil ik nog een stapje extra uitzoomen dan ik deed met The Stoned Society. En tevens iets creëren waar ik zelf, en meerdere mensen die ik heb gesproken, naar op zoek zijn.

1100x274

Grassroots cannabis journalisten collectief

 

In mijn geval op twee manieren. In de eerste vorm als freelancer op zoek naar meerdere opdrachtgevers om content aan te leveren, aan de andere kant als publicist op zoek naar andere freelancers die het concept van The Stoned Society begrijpen en samen willen werken, al moet dat in de begin periode onbetaald (of ander vormen voor worden gevonden).

 

12076570_1166940886652647_500756098_oIk hoop daarmee dat de timing precies goed is en ermee een gat in te vullen wat tot dusver door niemand word gedaan. En dan wel door middel van een onafhankelijk, grassroots cannabis journalisten collectief. Niet alleen het gefragmenteerde Europa, maar over heel de wereld kunnen journalisten, activisten, cannabis gerelateerd nieuws aanleveren waarna dankzij de verschillende nationaliteiten, de berichten tevens zouden kunnen worden vertaald. Wat ik nu helaas vaak zie mis zie gaan, waardoor ook zeker goed nieuws, niet aankomt of veel te laat. ENCOD is daar
gelukkig goed voor op weg, maar zijn onderbemand en het financiële verhaaltje is en blijft lastig.

En dan nog dit…

Daarom: de Associated Cannabis Press (logo’s en tekst onder voorbehoud).

En dan nog dit. Maar dat is voor in een volgende column…

(advertentie)