(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er gebeurt momenteel zowel in, als buiten kweekruimtes in Nederland op zijn zachtst gezegd veel. Dat cannabisliefhebbers naast hun liefde voor het plantje ook een mening hebben over het politieke beleid blijkt wel uit de bijdragen van ‘onze’ thuiskwekers die het niet kunnen laten om ook de laatste politieke ontwikkelingen onbeschreven te laten.

Lieve cannabisconsumenten, patiënten en hobbykwekers, ik heb een heerlijke Goji Berrie Joint gedraaid en zit zoals elke week weer klaar om een nieuwe update over het wel en wee in mijn medicijnententje op papier te zetten. Maar voor ik overga tot het beschrijven van de botanische ontwikkelingen in mijn huis, wil ik het met jullie eerst even hebben over de vele politieke ontwikkelingen in Nederwietland. Want laten we eerlijk zijn, daar kun je als thuiskweker op dit moment niet omheen.

De politiek

Toen aan het begin van deze maand de lang gevreesde growshopwet inging dacht ik niet dat justitie deze wet zo zouden gaan misbruiken als ze deden. Van binnen kookte ik werkelijk over van woede door het lezen van growshops die zonder enig bewijs werden gesloten, simpelweg vanwege het op voorraad hebben van HPS lampen en kweektenten. Of wat te denken van een aanhouding bij iemand thuis vanwege het hebben van vloeistof die naar wiet ruikt en een koolstoffilter. Waar gaan we heen? is in dit geval niet alleen een cynische vraag maar ook een legitieme; aan de andere kant van de oceaan zie je de ene na de andere staat legaliseren en zeggen justitieambtenaren zelfs dat de oorlog tegen cannabis zinloos verloren is maar in Nederland lijkt die oorlog heftiger te woeden dan ooit!

Je zou zeggen dat we juist nu ook achter de Amerikanen aan moeten lopen zoals we zo vaak doen. Maar nee, Opstelten liet een rapport in mekaar flansen met een zeer ongeloofwaardige uitkomst en dat, en alleen dat, is volgens hem de waarheid waar tegen gestreden moet worden. Wat we hiermee bereiken is dat mensen die baat hebben bij het gebruik van cannabis als medicijn of ontspanningsmiddel nagenoeg nog onmogelijk aan betaalbare wiet kunnen komen.

Als je buiten wiet kweekt krijg je het van moeder natuur en als je binnen kweekt kost het maar ongeveer 50 eurocent per gram

1 Gram mediwiet kost ongeveer 18 euro bij een apotheek en in een shop kost die tussen de 8 en 14 euro. Prijzen waar je alleen al ziek van wordt! Maar als je buiten kweekt krijg je het van moeder natuur en als je binnen kweekt kost het maar ongeveer 50 eurocent per gram. Ik snap ook niet dat de dames en heren beleidsmakers niet inzien dat als je het legaliseert, je in een half jaar het criminele circuit laat verdwijnen en je een bloeiende banenmarkt creëert.

Ivo-O

Zelf ben ik een afgekeurde schizofreen die veel baat heeft bij het gebruik van wiet. Het stel mij onder andere in staat om dit te schrijven, om mijn vrijwilligerswerk te doen en om mijn buurtbewoners te helpen met computerproblemen. Ik rook daarvoor ongeveer 2 a 3 gram per dag en ik kan met zekerheid zeggen dat ik ontzettend lijdt onder het beleid dat Opstelten heeft ingezet. Je zult begrijpen dat ik daarom ook zo blij werd toen ik Opstelten en Teeven live op televisie hun ontslag zag indienen, ik heb mezelf meteen een hele dikke toeter gedraaid en ben tot diep in de nacht wakker gebleven met een gelukzalige glimlach op mijn gezicht. Zo erg raakt dit mij!

Cannabisconsumenten en patiënten zoals ik willen graag legale en betaalbare wiet kunnen roken en moeten ervan op aan kunnen dat die wiet ook vrij is van stigma’s, schadelijke pesticiden of andere vervuiling. Gewoon, net zoals wanneer je een brood koopt

Ik wil die twee namen nu ook liever helemaal nooit meer horen en naar de toekomst kijken. Nu is de tijd er om stappen vooruit te maken en wiet te legaliseren. Want cannabisconsumenten en patiënten zoals ik willen graag legale en betaalbare wiet kunnen roken en moeten ervan op aan kunnen dat die wiet ook en vrij is van stigma’s, schadelijke pesticiden of andere vervuiling. Gewoon, net zoals wanneer je een brood koopt.

De planten

Zo! Dat gezegd hebbende ga ik weer mijn meiden weer even lief toespreken. Het is namelijk ook weer tijd voor een update vanuit mijn medicijntentje. Zoals jullie vorige week konden zien had ik de grote planten achteraan mijn tent staan en de kleine dames vooraan. Alleen als je wilt dieven doe je dat het beste bij wat grotere planten. Dus heb ik de groep omgedraaid en daarbij heb ik helaas een plantje iets aangestoten en die is dus onder de aarde geknakt. Nou wil het dat wietplanten zich vaak goed kunnen herstellen, maar deze dame heeft uiteindelijk de geest gegeven. Maar goed, de grote staan nu vooraan zodat ik ze kan dieven. Ik had gezegd dat ik dat deze week zou doen maar het wordt dit weekend. Dit komt door tijdgebrek en ik wil er wel de tijd voor nemen zodat ik het ook goed kan doen.

Een van de dames heb ik per ongeluk beschadigd, ze heeft helaas de geest gegeven. De rest staat er gelukkig prachtig bij

Op de foto’s kunnen jullie zien dat de Skunk van Sensi Seeds het super doet en trouwens ook geen klachten over de Jack F1 van Spliff Seeds. Bij de Skunk zie je dat de indica overheerst. Het zijn prachtige bosjes geworden met meerdere toppen en ze vullen mooi de ruimte. We zitten nu halverwege de tweede week van de bloei en ze beginnen net met het aanmaken van bloemetjes. Hier zat ik ook een beetje op te wachten zodat je bij het dieven kunt zien wat je weghaalt. De Jack is klein maar begint steeds meer vaart te maken met groeien. Zolang ze nog niet bij is heb ik haar wel op een verhoging gezet zodat ze op gelijke hoogte staat met de andere dames.

Zoals jullie zien zijn de wilde Amnesia (3e foto hierboven) planten wat kaal maar wat ik ervaren heb met stekjes is dat ze zich iets anders ontwikkelen dan een zaadplantje. Ik sta hier dan ook niet raar van te kijken. Ik ben dik tevreden met mijn tentje en zal jullie volgende week weer een verse update brengen.

Barney

(advertenties)