(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney is in een opperbeste kerststemming en is zelfs aan het zingen geslagen. Zou dat misschien wat te maken kunnen hebben met zijn CBD Chronic planten? Die staan zó lekker te bloeien dat er zelfs nieuwe toppen uit de bestaande toppen groeien! 

♪ ♫ Jingle bud, jingle bud, jingle bud all day! ♬ Ja hahaha, ik ben in de kerst stemming. George Michael zet de stemming er goed in, mijn joint brandt langzaam terwijl ik inhaleer om zo high als een kanarie rondjes boven mijn bureau te zweven. Jawel, ik ben er klaar voor: dit is de update van bloeiweek 8 van mijn CBD Chronic.

Persoonlijk heb ik besloten  dat ik deze soort nog een keer ga kweken, maar dan in mijn tent onder een krachtiger zonnetje met wat meer ruimte. Ik ben zeer onder de indruk van de soort en wacht dan ook lichtelijk gespannen op het moment dat ik haar mag proeven. Serious heeft iets moois afgeleverd, ik kan niet wachten om voor het eerst te ervaren wat het met me doet. Wanneer ik mijn bloeikast open en die heerlijk geur mijn neus in zweeft en ik zie al die mooie dikke toppen dan ben ik in mijn sas. Hell Yeah! Sommige toppen hebben ook een staart die gezien mag worden, mooie foxtails zoals dat officieel heet. Ondanks dat dit een CBD soort is zijn de buds compact, gewoon zoals ik dat gewend ben van de THC soorten.

Tweede internode bloei

Je kunt het misschien wel zien, ze zijn de tweede internode bloei ingegaan. Wanneer wietplanten het naar hun zin hebben, groeien er soms nieuwe topjes uit de toppen. Het lijkt een beetje op graansprieten en het worden foxtails genoemd. Je kunt dat zien omdat er kleine torentjes uit de top groeien zoals bij mij gebeurd. Als je het ziet dan mag je trots op jezelf zijn, want dan heeft je plant het naar haar zin.

Ook lager aan de takken gaat het goed. Onder het scrogrek groeit bijna niks meer maar de stammen zijn nog mooi groen en stevig. De afgestorven blaadjes haal ik altijd weg, opgeruimd staat netjes. We zitten nu aan het eind van bloeiweek 8, maar ik heb nog niet het idee dat ze klaar zijn, al heeft de ene plant meer bruine haren dan de andere. Ik heb ze de hele week gespoeld en hou dat vol tot aan de oogst, voor deze dames geen voeding meer!

Yieldpanels

Als ik de verpakking goed heb gelezen heeft de CBD Chronic een bloeiperiode van 8 tot 9 weken nodig. Ik ga morgen de negende week in maar ik heb gehoord dat je onder T-Neon en TL kweeklampen iets langer moet doorbloeien, dus het kan in mijn geval ook nog een week of twee duren. Als ik echter terugkijk op deze ronde, hebben de dames in mijn ogen nou niet echt een achterstand qua bloei snelheid. Ik moet wel eerlijk toegeven dat de Yieldpanels daar ook aan hebben bijgedragen. Die zorgen voor een zeer optimale lichtweerkaatsing, je merkt het echt als je deze platen gebruikt.

Wanneer je in een kas kweekt die vrij klein is, gebruik dan brede maar lage potten dan hou je meer ruimte over in de hoogte. Plaats je de afzuiger aan de buitenkant van de kas, dan scheelt dat ook erg in de ruimte. Wanneer ik ga oogsten haal ik direct het scrogrek eruit en zet ik er twee droogrekken in zodat ik in de kast kan drogen. Op die manier heb ik meteen geen last van geurtjes, de kast is immers voorzien van een koolstoffilter. Ik heb bij het maken van deze bloeikast rekening gehouden met het drogen. De kast kan dus aangepast worden om te dienen als een droogkast. Ik wens iedereen een relaxed weekend toe en zeg smoke on!

Barney Green

(advertenties)