(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De eerste bloeiharen worden bruin, een teken dat de laatste weken alweer zijn aangebroken voor Barney’s CBD Chronic scrog. Het ziet er naar uit dat het een mooie oogst gaat worden, zelfs Barney’s sceptische vrienden zijn overtuigd van de kracht van T-Neon.

Een masterlijke Master Kush joint ligt op mijn lip en voor me staat een dampend bakkie koffie terwijl de Eagles mijn huiskamer vullen met hun Waiting In The Weeds. Ik zit – om een lang intro maar eens kort te maken – met andere woorden weer klaar om jullie te vertellen over de dames in mijn kast. Nou ja, dames, zeg maar gerust power babe’s want ik zie mooie grote toppen vol met trichomen die nog iedere dag zwellen.

De CBD Chronic is een serieuze medicinale soort met een 1 op 1 verhouding aan THC en CBD. Dit betekent dat als ik haar straks ga roken, ik een hele andere high ervaring krijg. Na een psychose heb ik al eens CBD rijke wiet gehad en toen al gemerkt dat ik er anders high van wordt. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de high die ik van deze soort krijg.

Twee weken spoelen

Jullie zien ze ook hè, de bruine haren. Ze worden gelukkig minder snel bruin dan dat de toppen aanzwellen. We tellen nu eind week zeven van de bloei en de planten kunnen zeker nog wel twee weken door. Ik spoel ze iedere dag met schoon water. Ik geef niet meer dan ze opdrinken, zo gaat het spoelen iets langzamer en kunnen ze de nog in de aarde aanwezige voeding opnemen. Ik heb deze ronde sowieso niet teveel maar juist extra spaarzaam, water gegeven.

Je kunt wietplanten beter wat vaker wat minder water geven, dan een keer per twee dagen een hele sloot. Als je dat doet moet je er alleen wel goed op letten dat je niet een dag overslaat, want dat heeft meteen effect. En ik kan uit ervaring zeggen dat het schrikken is wanneer je planten aantreft die er troosteloos bijhangen. Ook met de voeding ben ik trouwens heel voorzichtig geweest, mede omdat ik in zo’n kleine ruimte kweek. Je wilt niet dat ze de kast uitgroeien, dat zou zonde zijn.

Tent uit de kast

Ik ben van plan om de volgende ronde weer in mijn grote tent te kweken maar ik denk wel dat ik deze kast ook in tact laat. Die komt zeker nog eens van pas, ik ga er nog wel een ronde in doen, maar dan meer voor het foto’s maken want daar heb ik in deze kast wat meer ruimte voor hoe gek dat ook klinkt.

Ik heb verschillende mensen op bezoek gehad en niemand had het door dat ik met een kleine kastkweek bezig was tot dat ik het ze liet zien. Men staat ook te kijken naar hoe mooi de toppen zijn terwijl ik onder een T-Neon kweek. Hier in de buurt wordt doorgaans met HPS of led gekweekt en dat zijn power lampen. mijn vrienden waren ook sceptisch toen ik vertelde dat ik onder TL ging kweken. Maar dat sceptische is weg nu ze zelf kunnen zien wat er in mijn kast gebeurt. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met wat de Starlight presteert.

Als het me nu lukt om er 220 gram vanaf te halen dan heb voor het eerst 1 gram per Watt. Ik denk het niet, maar wens jullie met die heerlijke gedachte in het hoofd wel een fijne week toe, smoke on!

Barney Green

(advertenties)