(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben er dankzij het zoveelste schizofrene 15% THC-wietregelplan inmiddels ervaring mee, maar ook onze Canadese columnist Matt Mernagh heeft ermee te maken: THC percentages. Aan de ene kant gebruikt om wiet mee aan te prijzen, aan de andere kant om het een slechte naam te geven, maar in feite heel onbelangrijk.

Blowers in de legale Amerikaanse wietstaten en Canadese mediwietpatiënten kopen hun cannabis in verpakkingen met daarop de THC en CBD percentages netjes vermeld. Onder zowel funwiet blowers als mediwietpatiënten is wiet met veel THC in toenemende mate populair aan het worden en in Washington krikken legale wietproducenten de percentages naar alle waarschijnlijkheid kunstmatig op.

Blowers betalen meer voor wiet waarvan ze denken dat die sterker is, gebaseerd op het THC percentage

scienceDe regels en wetten geven niet aan hoe wietproducenten hun wietsamples voor het testen moeten aanleveren dus een kweker kan zijn beste top opsturen in plaats van een wat meer representatieve top, en zo de uitslag van de test in zijn voordeel beïnvloeden. Er is een vreemd idee ontstaan dat wiet met hoge THC waardes automatisch beter zijn en dat heeft tot gevolg dat dispensary’s er een hogere prijs voor betalen. Blowers betalen dus meer voor wiet waarvan ze denken dat die sterker is, gebaseerd op het THC percentage.

Ik zie een grote trend onder cannabisliefhebbers die overdreven veel belang hechten aan de THC waarden van hun wiet, ze zijn als sportfanaten die opgewonden raken van de statistieken van hun favoriete team. Misschien worden ze stoneder omdat het nummer op hun wietverpakking ze verteld dat ze een beter effect van hun wiet krijgen? Ik durf te betwijfelen of dat mogelijk is.

Is een wietje met 14 procent THC uiteindelijk zoveel zwakker dan eentje met 18 procent? Het verschil is een minimale 4 procent

Is een wietje met 14 procent THC uiteindelijk zoveel zwakker dan eentje met 18 procent? Het verschil is een minimale 4 procent. Om te suggereren dat iemand 4 procent higher is lijkt me een raar argument en een vreemde marketing strategie. Is een blower 10 procent stoneder als hij een 24 procent THC wietsoort inhaleert en zijn vriend een 14 procent wietje? Is hij 6 procent stoneder wanneer zijn vriend een 18 procent soortje rookt?

Ik denk het eigenlijk niet, we hadden er een discussie over op mijn webcast The Mernahuana Zone (zie hieronder).

Te gast was een Australiër genaamd Andrew Cavalis die toestemming heeft om legaal wiet te kweken en te laten testen. Hij bevestigde mijn vermoeden dat het testen op THC en de zoektocht daarbij naar hoge percentages een vreemde trend is. Hij gebruikte daarbij een mooi voorbeeld van een wietsoort die een cannabis cup won, maar getest werd op slechts een half procent THC en iedereen vond de wiet heerlijk!

Een hoog percentage aan THC maakt een wietsoort niet beter dan een andere wietsoort. Van sterke donkere biertjes wordt je eerder dronken maar maakt van het bier nog geen beter product. Er is een misvatting over wiet dat hogere THC waardes ongeveer hetzelfde zijn als hoge alcoholpercentages in drank. Waar zijn de bewijzen?

Ik denk niet dat er bewijzen zijn die bevestigen dat wiet met meer THC je higher of stoneder maken. Dat is denken als een prohibitionist!

Ik denk niet dat er bewijzen zijn die bevestigen dat wiet met meer THC je higher of stoneder maken. Dat is denken als een prohibitionist! Wanneer politici die eigenlijk beter weten door willen gaan met de prohibitie van cannabis dan gebruiken ze hoge THC percentages als stok om mee te slaan. Kijk maar naar het plan van de 15% regel in Nederland.

De wiet van tegenwoordig is niet meer zo onschuldig als de stickies die de hippies vroeger rookten. Dat is hun favoriete mantra die ze steeds blijven herhalen! Ten eerste, de testen die ze vroeger deden zijn niet eens te vergelijken met de testen die nu op wietsamples uitgevoerd worden. Er is dus geen eens een basis waarop je deze vergelijking zou kunnen maken.

6000 jaar oude wiet

Eeuwenoude wiet: wat zou het THC percentage geweest zijn?

Er is wietvan 6000 jaar oud gevonden en daar is geen THC test op gedaan maar ik zou graag weten wat het THC percentage daarvan was. Tenzij iemand nog een goed geconserveerd wietje uit 1968 heeft weten we helemaal niet of hippiewiet sterker of minder sterk was dan de wiet die we nu roken. Het enige waar we op af kunnen gaan zijn mensen die toen al blowden en dat nog steeds doen zonder ooit gestopt te zijn.

Voor mij is een label met een prohibitionistenpercentage geen bewijs van potente wiet in ieder geval.

(advertentie)