(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Papaya is in tegenstelling tot veel andere fruitige wietsoorten een indica dominante (85%) wietsoort. En dat het effect daarvan hard kan aankomen, ondervindt onze cannabisminnende columnist Matt Mernagh aan den lijve wanneer hij de fruitig smakende Papayadamp in zijn longen zuigt.

Papaya ruikt weliswaar iets minder fruitig dan andere mango-achtige wietsoorten, maar maakt dit helemaal goed met haar knallende indica effect. De rook is dik en zwaar en wordt overheerst door een zoete fruitsmaak. De stevige hits gaan gepaard met een ontspannen en zweverig gevoel.

Het is niet echt een sociaal effect dat Papaya geeft, tenzij je haar met je medestoners in een donkere coffeeshop deelt, zodat jullie op dezelfde hoogte zijn en samen aan het spacen zijn. Papaya’s heftige pijn bestrijdende body stone effect kan de meest doorgewinterde blowershersenen met gemak platleggen. Direct na mijn eerste Volcano-ballon overviel me een totale ontspanning.

Papaya

Ik dreef wat af door het gevoel dat de verdamper me gaf terwijl ik op de woorden voor deze review probeerde te komen. Je kunt een lichte vreetktick verwachten na het roken van Papaya, dus haal voor je aan een Papaya joint gaat beginnen maar vast wat lekkers binnen handbereik. De kans is namelijk aanwezig dat opstaan een klusje wordt waar je even helemaal niet op zit te wachten.

Het is opmerkelijk hoe onschuldig de Papaya topjes eruit zien. Je zou aan de looks ervan nooit kunnen vermoeden hoe krachtig de wiet wel niet is, maar dat is ze dus wel. U bent dus gewaarschuwd. Papaya een keer proberen? Zaden zijn verkrijgbaar bij Weed Seed Shop.

(advertentie)