(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De vragen die zadenbedrijven meerdere keren per dag beantwoorden gaan over de bloeitijd, het THC-percentage en de grootste oogsten. Vroeger wilde men daarnaast ook nog een discreet ruikende plant, maar dankzij goede koolstoffilters kopen thuiskwekers nu ook de meest ‘stinkende’ wietsoorten. Cannabiscanadees Matt Mernagh zegt: ‘Er is meer dan het meeste THC en de grootste oogsten.’

Het draait bij wiet kweken niet alleen om potentie en grote snelle oogsten. Natuurlijk wil iedereen de sterkste wiet kweken, maar zijn we bereid om daarvoor in te leveren op de kwaliteit? Wanneer een wietsoort ongelooflijk potent is, maar het smaakt naar stront, zou je het dan nog elke dag willen gebruiken?

Hoewel ik vermoed dat veel kwekers best naar stront smakende wiet zouden kweken als het een THC percentage van 22 procent had, hoop ik toch dat de smaak een hogere prioriteit heeft dan het THC percentage. Ik ben er echter nog niet zeker van, help me en laat me weten hoe jij erover denkt in de reacties. Zou jij wiet kweken die vies smaakt alleen omdat het een superhoog THC percentage had?

Wat is hét kenmerk voor een goede wietsoort? THC?

Wat is hét kenmerk voor een goede wietsoort? THC?

Vanaf het moment dat THC-percentages getest konden worden, hebben mensen het idee dat ze wietsoorten nodig hebben met zoveel mogelijk THC. Daarbij compleet voorbijgaand aan alle andere eigenschappen van een wietplant. Thuiskwekers zouden geschokt zijn wanneer ze erachter komen dat hun favoriete wietsoort ‘maar’ 18 procent THC heeft, omdat ze toch zeker dachten te weten dat het wel 25% THC bevatte. Ik durf te wedden dat de meeste wietsoorten die men thuis kweekt een gemiddeld tot laag THC percentage heeft. Er zijn natuurlijk wel bijzondere soorten die met behulp van getalenteerde kwekers exceptioneel veel THC produceren, maar dat is niet de regel – mijn eigen onderzoek bevestigt deze gedachte.

Wanneer een wietsoort ongelooflijk potent is, maar naar stront smaakt, zou je het dan nog elke dag willen gebruiken?

De gemiddelde potentie van commerciële cannabis in Colorado ligt volgens een overheidsstudie op 17,1 procent THC. Volgens een eigen onderzoek van de nieuwssite The Globe and Mail had slechts een klein monster het gemiddelde percentage van 18,95 procent. Platinum OG deed de concurrerende soorten stof happen met een opmerkelijk THC percentage van 27,3 procent.

De winnaar van de Lift Cannabis Competitie in Vancouver voorzag me van de testresultaten van hun wiet. Ze wonnen en tevens de Biocup Canada mee en het waren die resultaten die getest waren. Deze uitmuntend goede wiet, die dus niet één, maar twee grote cups wist te winnen, had een THC percentage dat niet hoger was dan 16,8 procent. Het terpenen-profiel was echter geweldig!

De best smakende en best gespoelde, goed gedroogd en gecurede cannabis lijkt het vaakst cups te winnen, omdat potentie slechts één aspect is dat wiet goed maakt. Geur, smaak, looks en structuur zijn allemaal belangrijke criteria. Zouden cannabisliefhebbers een minder potente wietsoort boven een potentere verkiezen in een blinde rooktest?

Het gemiddelde THC percentage van wiet in

Het gemiddelde THC percentage van wiet in Colorado is 17,1 procent, maar wat zegt dat over de kwaliteit?

Wanneer wiet niet in een THC-hokje gestopt zou worden, zouden mensen onbevooroordeeld kunnen genieten. Ook al heeft een wietje maar 12 procent THC, als jij denkt dat het 25 procent is omdat de kwaliteit en de smaak geweldig is, dan is er toch geen vuiltje aan de lucht?

Natuurlijk spreekt het voor zich dat ik ook graag potente wiet en gulle oogsten wil, maar ik ben niet bereid om daar smaak en kwaliteit voor in te leveren. Ik zie niet in wat het grote verschil is tussen een wietsoort met 15 en een met 18 procent THC dat ik daar mijn keuze van moet laten afhangen bij het kiezen van een wietsoort. En geloof me als ik zeg dat mijn tolerantiegrens elke dag op de proef gesteld wordt!

Matt

[Openingsfoto: Devils Lettuce, Instagram]
(advertentie)