(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze cannabisminnende schrijver en activist uit Cannada is de laatste maanden zo druk met zijn talkshow The Mernahuana Zone, dat je bijna zou vergeten dat hij ook nog excellente kweektips geeft. Een van zijn specialiteiten daarbij zijn autoflowers en vandaag laat hij zien hoe hij een Auto Kush klaarstoomt voor de oogst.

Ganja greetings! Zoals jullie weten ben ik gek op autoflowers, ik kweek ze heel graag in mijn eigen medicinale kweektent hier in Toronto. De zelfbloeiende wietsoorten zijn geweldig, gemakkelijk en worden ook steeds beter. Ik ben absoluut verknocht aan deze soorten.

Klein is fijn

De autoflower soorten worden ook steeds beter en vooral ook groter naarmate zadenbedrijven ermee doorkweken. De Auto Kush plant die ik in dit artikel beschrijf is zoals je kunt zien ook mooi van formaat, een dikke 60 centimeter. Sommige autoflowers kunnen zelfs dik boven de meter uitgroeien tegenwoordig. Ik vind het compacte formaat van deze dames juist ongelooflijk handig, omdat ze nooit te groot worden voor mijn kweektent. Klein is fijn!

autoflower_led

Een prachtige grote autoflower!

Het beste aan autoflowers is natuurlijk dat ze geen fotosynthese periode van 12 uur licht per dag nodig hebben om te bloeien. Ik zet ze dan ook neer op ieder leeg plekje in mijn groei- en bloeiruimte en maak zo optimaal gebruik van het licht en de ruimte daar. De automatische bloei die bij deze planten vanzelf op gang komt, biedt ook kwekers die met hele lange zomers te maken hebben enorme mogelijkheden. Op Jamaica bijvoorbeeld, korten de dagen niet zoals aan het einde van de zomer in Europa. Gek genoeg gaan de wietplanten hier uiteindelijk toch bloeien, maar daar moeten de wietboeren dan wel veel geduld voor opbrengen.

De automatische bloei die bij deze planten vanzelf op gang komt, biedt ook kwekers die met hele lange zomers te maken hebben enorme mogelijkheden

Toen we dit jaar met RollingStoned voor de eerste cannabis kweekcursus in Hotbox Jamaica waren (klik op de link als je ook een onvergetelijke cannabisvakantie op Jamaica overweegt), hebben we een van de zogenaamde Ganja Farmers dan ook een aantal mooie autoflower zaden cadeau gedaan. Ik ben zeer benieuwd hoe hij dit heeft ervaren, waarschijnlijk staat hij perplex van de snelle en uitbundige bloei ervan. Als kwekers de autoflowers daar echt gaan omarmen, kunnen ze ineens elke drie maanden oogsten in plaats van twee keer per jaar!

matt_rs

Auto Kush

Omdat autoflowers vanzelf bloeien en ook vanzelf aan het einde van hun cyclus komen, is het voor sommige kwekers lastiger om te bepalen wanneer ze nou zouden moeten oogsten. In het filmpje hieronder laat ik je mijn Auto Kush plant zien, nadat ik haar heb voorbereid op de oogst door simpelweg te spoelen met schoon water. Na het spoelen zie je dat de bladeren vergelen wat betekent dat het spoelen gelukt is. De voedingsstoffen zijn voor het grootste gedeelte uit de bodem en als gevolg vergelen de bladeren. Een teken van herfst en het einde van de plant.

De kleur van de bladeren is bij autoflowers een goede indicator van de rijpheid van de trichomen

De kleur van de bladeren is bij autoflowers een goede indicator van de rijpheid van de trichomen. Terwijl de bladeren vergelen en afsterven, worden steeds meer trichomen melkachtig van kleur. Tegen de tijd dat alle grote bladeren afgestorven zijn en ook het blad in de toppen beginnen te vergelen zijn er nog maar een paar heldere trichomen te zien en oogst je een goed rijpe wiet.

Het duurt ongeveer drie weken voor de grote bladeren zijn afgestorven. Tijdens die laatste weken gaan de toppen door met groeien en worden ze nog een stuk dikker. De plant onttrekt de voedingsstoffen die zitten opgeslagen in het blad. Als je begint met het spoelen zodra je de eerste bladeren ziet vergelen, zit je qua timing goed voor een wietje die een lekkere uplifting effect geeft. Wacht je nog een weekje met spoelen, dan krijgt je wiet een wat meer stoned effect.

 

(advertentie)