(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Quasar is een wietsoort van Buddha Seeds met overwegend indica genen en een vleugje sativa. Ze groeit zeer uitbundig en snel en heeft een mooie stevige structuur waardoor ze het gewicht van haar zware toppen goed aankan. Maar hoe rookt de wietsoort? Daar kun je op meerdere manieren achter komen, en een daarvan is door Matts rookverslag te lezen.

Volgens Buddha zelf is Quasar een uitermate potente soort waarvan je een euforisch gevoel krijgt zonder nerveus te worden. Hoewel de wiet indica dominant is beschouwen ze hem toch als een hybride met een perfecte sativa-indica balans waar zowel connaisseurs als commerciële kwekers blij van zouden moeten worden. Kijken of onze Canadese huisconnaisseur Matt Mernagh dat ook wordt.

quasar2Quasar

Voor vele cannabisliefhebbers zal de indringende en penetrante benzinegeur die Quazar afgeeft, geweldig en hemels zijn. Maar niet iedereen zal de bijna onnatuurlijk sterke lucht weten te waarderen: mijn moeder waardeerde het in ieder geval niet erg toen ik de Quasar sample bij haar in mijn grinder vermaalde. Er zit een soort bittertje in die sommigen zal afschrikken, maar voor anderen is de sterke diesellucht zo uniek dat ze niet eerder stoppen met snoepen totdat de hele voorraadpot leeg is.

Quasar is uitzonderlijke genetica met indringend diepe smaken, die op het randje zitten van wat er terpeen-technisch gezien mogelijk is. De rook of damp is voller en dikker dan gewoonlijk en slechts een klein stukje van de glinsterende top laat een indrukwekkende nevel in mijn kamer achter. Ik krijg een heerlijk mellow gevoel van de wiet die ik het best kan omschrijven als een prachtige flow. Deze wiet is ontzettend ontspannend; teveel van Quazar laat je al snel knikkebollen, maar het is serieus genieten met deze wiet.

Zelf ook eens aan de Quasar? Zaden zijn te koop via AmsterdamSeedCenter.com.

(advertentie)