(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabiscannadees en RollingStoned columnist Matt Mernagh, die toch echt wel wat gewend is, is nog steeds ondersteboven van de kwaliteit van de wiet op de Cannadese Prairie. Hij presenteerde er de vijfde editie van de Prairie Medicinal Harvest Cup en schreef voor ons een jaloersmakend verslag!

Ik moet er nog steeds van bijkomen, de Prairie Medicinal Harvest Cup in Saskatoon (PMHC) waar ik afgelopen weekend te gast was als host. Het weekend was geweldig maar ook vermoeiend door de jetlag en het drukke entertainmentschema dat ik als host van de cup moest uitvoeren. Ik geniet er enorm van om blowers te entertainen, het is zeker iets wat ik meer wil doen. Voor mij is het presenteren op een cannabisevenement alsof ik de Oscarnominaties aan elkaar praat.

DSC00577Saskatoon

Ik vind het belangrijk om naar een kleine plaats als Saskatoon te gaan, het brengt de cannabiscultuur waar het het hardste nodig is. Zoals jullie weten is Saskatoon namelijk niet de meest cannabisvriendelijke plaats in Canada. Het is mijn doel om de bezoekers naar huis te laten gaan met een geweldige ervaring en genoeg inspirerende herinneringen om een jaar lang door te vertellen. Zodat ze hun cannabisvrienden mee krijgen om volgend jaar ook te komen omdat ze wat geweldigs gemist hebben.

Als je in Saskatoon met een simpel jointje wordt gesnapt dan heb je een kans van ongeveer 60 procent om daar een veroordeling aan over te houden

Saskatoon heeft een superslecht cannabisklimaat. Als je er met een simpel jointje wordt gesnapt dan heb je een kans van ongeveer 60 procent om daar een veroordeling aan over te houden. De lokale politie gelooft er nog dat misdaden door het straffen voor een kleine hoeveelheid wiet zullen afnemen. Hier hebben ze uiteraard geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. In plaats van hem te steunen, waarschuwden mensen hem alleen maar dat hij opgepakt zou worden, toen Jeff Lundstrum vijf jaar geleden met de organisatie van deze cannabiscup begon. Gelukkig hadden zij het mis en is de PMHC een groot succes!

Een groot cannabisfeest!

Op zaterdagavond was er pal naast het festivalgebouw een trouwfeest met een stuk of acht politieagenten aanwezig, maar er waren totaal geen problemen tussen de agenten en de cannabisliefhebbers konden ongestoord genieten. PMCH-bezoekers kregen de kans om te leren hoe ze hun eigen cannabisextracten kunnen maken zonder het gebruik van oplosmiddelen. Er was ook een toffe demonstratie van het maken van concentraat met de rosin techniek.

Op vrijdagavond trapten we af met een vaporizer ballon van ruim 90 meter!

Op vrijdagavond trapten we af met een vaporizer ballon van ruim 90 meter! lang en deelden we spacecake uit. Het was mijn taak om de bezoekers te leren hoe een wietsoort te beoordelen. Veel bezoekers hadden nooit eerder de kans om zo veel wietsoorten te beoordelen of een Volcano verdamper te proberen. Overal stonden Volcano’s omdat het helaas niet toegestaan was om in het gebouw te roken. Dat kon buiten in een speciale tent, maar er mocht zoveel verdampt worden als je wilde.

 

Mijn toespraak op vrijdagavond ging over het belang van het goed beoordelen van wietsoorten en waarom de kwekers heel serious zijn over het winnen van een Redbeard Glass cannabiscup. De speech heeft zeker zijn vruchten afgeworpen want de juryrapporten werden serieus ingevuld en de bezoekers blowden er lustig op los om alle wietsoorten te kunnen beoordelen. Opmerkelijk genoeg deden er twee dezelfde wietsoorten mee, Lindsay OG Kush. De een was in aarde gekweekt en de ander op een hydrosysteem, maar de samples smaakten opvallend verschillend. De op aarde gekweekte versie kreeg de voorkeur van de bezoekers en de wiet kwam op de tweede en derde plaats. De winnende soort was een Terpene Kiss, welke met gemak je huis zou ‘onderstinken’.

Cannabiscup

Lokale kwekers namen zowel in de categorie indica als in de categorie sativa de eerste plekken in en versloegen daarmee de kwekers uit Brits-Columbia, een plek die wereldwijd bekend staat om zijn geweldige wiet (BC Bud). In de drie jaar dat ik op PMHC kom, wonnen de lokale kwekers keer op keer. Lundstrum schept graag op over de goede kwaliteit van de wiet op de Prairie en deze competitie onderstreept dat. Veel wietsoorten uit mijn boeken komen van de Prairie. Natty Roots en B&B Hydroponics produceren potente wiet en ik kreeg een fijn cannabiscadeautje van een hobbykweker op zaterdagochtend.

Lundstrum schept graag op over de goede kwaliteit van de wiet op de Prairie en deze competitie onderstreept dat

Alien Skunk van een lokale kweker Natty Roots versloeg de geduchte concurrenten Headband van Remo Nutrients en Mega Ill’s Chocolope in de categorie indica. Zowel Remo van Remo Nutrients als Rocky van Mega Ill produceren consistent geweldige wiet waar ze met regelmaat prijzen mee winnen. De lokaal gekweekte Grape Haze van B&B was echter niet van deze wereld zo goed. De kweker heet Darrin en is een van de meest bescheiden gasten die ik ken, hij heeft aanmoediging nodig om aan cups als deze mee te doen. Op zich begrijpelijk als je met bedrijven als Remo Nutrients en Sask Grow moet opboksen. Remo won de tweede plaats met hun Congolese en Pineapple Chunk van Sask Grow kwam op de derde plaats.

Tot slot nog een lijst van alle deelnemende wietsoorten en prijswinnaars van de Prairie Medicinal Harvest Cup.

Hybride

 1. Turpene Kiss-Richard (1e plaats)
 2. Lindsay OG-Natty Roots (2e plaats)
 3. The Kracker-Natty Roots
 4. Lindsay OG Kush-Chad Jackett (3e plaats)
 5. OG Deadhead-Help Sask Grow
 6. Blueberry-Three Happy Cats

Indica

 1. Alien Skunk-Natty Roots(1e plaats)
 2. Chemo-Private Grower
 3. Purple God-Private Grower
 4. Headband-Remo (2e plaats)
 5. Papaya-Help Sask Grow
 6. Dark Angel-Rocky(3e plaats)

Sativa

 1. Grape Haze-B & B Hydro(1e plaats)
 2. Congolese-Remo(2e plaats)
 3. Super Lemon Haze -Private Grower
 4. Pineapple Chunk-Help Sask Grow (D)(3e plaats)
 5. Chocolope-Rocky
 6. Sugar Jack-Three Happy Cats
(advertentie)