(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Canada heeft te maken met een enorme verwarring rond de status van cannabis nu de nieuwe liberale regering is geïnstalleerd. Legalisering van cannabis is aangekondigd maar de wetten zijn er nog niet en ondertussen weet niemand waar hij aan toe is. Matt Mernagh ziet het met argusogen aan…

Afgelopen weekend zijn er hier in Toronto twee nieuwe cannabis-dispensaries geopend. Iedereen die zich bij de dispensaries aanmeldt, krijgt een gram shatter (cannabisconcentraat). En dat komt goed uit, want mijn Errlectric dabnagel maakt me het dabben supermakkelijk! Ik ben wat onderzoek aan het doen naar de juiste temperatuur voor het dabben en dat vereist natuurlijk de nodige oefening  😉 een ander excuus is dat mijn uitgever me gevraagd heeft om in mijn volgende boek ook concentraten te beschrijven.

Als paddo’s uit de grond

Medische cannabis-dispensaries schieten in Toronto momenteel als paddo’s uit de grond. In de laatste zes maanden werd er in de multiculturele buurt Kensington Market, iedere maand een geopend. De sfeer in deze buurt is geweldig voor wietwinkels omdat het er al stikt van de vintage hippie-achtige kledingwinkeltjes, boutiques, eetcafés en zogenaamde vapour lounges waar je je eigen meegenomen wiet mag roken.

shutterstock_343202645

In Toroto schieten dispensaries als deze als paddo’s uit de grond. Foto: Joshua Rainey Photography / Shutterstock.com

Naar schatting telt Toronto rond april volgend jaar zo’n 100 winkels waar mensen op doktersrecept cannabis kunnen kopen. Canada wordt momenteel verdeeld in een cannabisstrijd want terwijl dispensaries Toronto bloeien als nooit tevoren, werd een  mediwietwinkel in Saskatoon onlangs nog ingevallen door de politie. De inval laat zien hoe verschillend de politie in Canada met het cannabisverbod omgaat.

Hamilton, Saskatoon en Nanaimo

De politie van Hamilton in de provincie Ontario klaagt cannabisgebruikers nog aan voor het bezit van wiet, ondanks dat een procureur generaal de aanklachten laat vallen wanneer ze voor de rechter komen. Een verspilling van tijd, zowel van de rechtbank als van de persoon die met wiet gesnapt was. Ondertussen heeft Toronto dus wietwinkels die openlijk cannabis verkopen en dat op straat uitbundig etaleren, terwijl in de stad Saskatoon nog geen gram wiet toegelaten wordt.

shutterstock_248416231

Wat is de status van (medicinale) cannabis nu eigenlijk in Canada? Foto: aastock, Shutterstock.com

Nanaimo is de tweede grootste stad op het Vancouver eiland in Brits-Columbia in Canada waar de RCMP (Royal Canadian Mountain Police) vorige week nog 10 dispensaries sloot. Hierdoor komt het totale aantal wietwinkels dat door de politie gesloten werd al op drieëntwintig! En dat terwijl de nieuwe liberale regering net beëdigd is dankzij de belofte om cannabis te legaliseren, en een mandaat hiervoor van de kersverse minister president Trudeau aan de minister van justitie.

matt1

Matt Mernagh: Niemand weet eigenlijk nog hoe de cannabisvlag er in Canada bij hangt…

Wietverwarring

De wietverwarring neemt in Canada grote vormen aan; in Saskatoon pakken ze je gerust op voor een jointje of het hebben van een mediwietwinkel, in Nanaimo sluiten ze dispensaries, maar in Toronto worden er in 1 weekend twee geopend.

Dit is een landelijk probleem voor onze nieuwe regering, die belooft heeft om met gemeentes en provincies samen te werken aan nieuwe regels voor legalisatie. Het zal toch niet zo zijn dat er in de ene stad een cannabis-drooglegging komt terwijl in andere steden de ene na de andere coffeeshop geopend wordt? Niemand weet wat de liberalen precies met cannabis van plan zijn, maar speculaties zijn er genoeg.

Matt

[Openingsfoto: Lightspring, Shutterstock.com]
(advertentie)