(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De meeste zadenbedrijven hebben er wel 1 en kruisen daar lustig mee op los: een pure Afghaanse wietsoort. Afghaanse wietsoorten zijn de ultieme indica’s en zitten barstensvol met hars wat ze supergeschikt maakt voor het maken van hasj. Maar dat betekent uiteraard niet dat je ze niet ook gewoon zo kunt roken. cannabiscanadees Matt Mernagh deed het en schreef zijn bevindingen voor ons op.

Afghani buds zijn ontzettend plakkerig en hebben een rijk en vol aroma van robuuste aarde-achtige geuren. Ze zitten van boven tot onder, vol met hemelse smaken. De geur is een genot voor je reukorgaan maar Afghani kan bij je rookorgaan (je longen dus) een hoest veroorzaken die varieert tussen een kietelend gevoel en een serieuze hoestaanval.

De wiet heeft meestal veel hars en is daarom vaak zo plakkerig dat het voor druipende oliejoints kan zorgen waardoor het gebruik van een tip eigenlijk wel noodzakelijk te noemen is. Bij mij droop er zoveel olie uit mijn joint dat het als een kleine oranje thc-rivier in de palm van mijn hand druppelde. Uiteraard maakt dat Afghani tot een ideale wietsoort om hasj of concentraat van te maken.

pure afghaan

Topjes van DNA’s Pure Afghan

Recreatieve blowers en mediwiet-patiënten zijn gek op het krachtige narcotische effect dat Afghani geeft, want de indica’s hebben geweldige pijnverlichtende eigenschappen. Mijn fibromyalgie pijnen waren door de Afghani zowat helemaal weg, alleen maakte de joint mij ook behoorlijk zweverig, zeg maar gerust knetterstoned.

Afghani is een wietsoort die je het best laat op de avond kunt roken of op dagen dat je zeer veel last van pijn hebt en verder toch niets beters doen kunt dan zitten en genieten van de high die de indica je brengt. De thc-toppen hebben een hasj-achtige smaak en geven een krachtig effect op je lichaam dat je al snel aan de kussens van je lekkerste luie stoel nagelt. Je gaat wortels schieten met deze wiet! Dat deed ik tenminste.

Als je zelf Aghani wil kweken hoef je niet lang te zoeken want zoals gezegd heeft zowat ieder zadenbedrijf wel een Afghani in het assortiment. Google zelf maar 😉

(advertentie)