(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De column van onze Canadese cannabisactivist Matt Mernagh bleef de afgelopen maanden leeg, maar daar komt nu gelukkig weer verandering in. Matt werkt inmiddels voor een legale cannabisproducent en heeft als insider een hoop te vertellen over de nieuw te maken legale wietwetten die op 20 april 2017 van kracht zullen gaan.

De afgelopen zeven maanden is zowel voor mijn persoonlijke leven als de Canadese cannabisscene een fascinerende tijd geweest. Ik heb een carrièremove gemaakt en ben gaan werken voor Peace Naturals, een officiële door Health Canada gelicenseerde producent van medicinale cannabis. Ik ben hun marketing, communicatie en product specialist.

Twee grote gebeurtenissen zullen Canada eens en temeer als de wereldleider in cannabis ontwikkelingen neerzetten

Peace Naturals is voor Canadese begrippen een gemiddeld grote producent, de focus ligt op de algehele gezondheid van patiënten. Een van mijn motivaties om voor Peace Naturals te gaan werken was de kans om over gezondheidszaken te leren en te schijven. Verder kan ik mijn cannabiskennis nu goed gebruiken om Canada’s beste legale wiet te helpen produceren.

mernagh-dave-inspect

Matt en zijn collega Dave inspecteren de medicijnen.

In de eerste instantie was het plan om naast mijn werk, ook voor RollingStoned te blijven schrijven. Maar het leven in het cannabis bedrijfsleven is hectisch. Steeds wanneer er zich een goede gelegenheid voordoet om over te schrijven, komt er spontaan iets ongelofelijks tussen. Twee grote gebeurtenissen zullen Canada eens en temeer als de wereldleider in cannabis ontwikkelingen neerzetten.

Op 20 april 2017 moet Canada over een landelijk verkoopapparaat voor legale cannabis beschikken. Een ambitieus project waarbij rekening gehouden wordt met meer dan 30.000 inzendingen van hoe inwoners cannabis graag gereguleerd zouden zien. Veel mensen speculeren al over hoe de nieuwe regels zich zullen ontvouwen, maar aan speculaties zal ik geen woorden verspillen.

Canadese cannabiskwekers zijn wederom opgetogen omdat Health Canada ze toestaat om voor zichzelf of voor anderen wiet te kweken. Mensen die nooit een kamerplant in leven konden houden overwegen nu om een persoonlijke binnentuin met wiet aan te leggen. Deze kwekers kunnen zich aanmelden bij een gelicenseerde cannabisproducent om zo hun eerste zaden of stekken te bemachtigen.

Stel je eens voor; schimmel- en ongediertevrije stekken die legaal door heel het land verzonden worden, ik werk met ons team aan dit project

Stel je eens voor; schimmel- en ongediertevrije stekken die legaal door heel het land verzonden worden. Ik werk met ons team aan dit project. Het zijn dit soort projecten en een paar andere waar ik nog niet teveel over mag schijven waarom ik bij Peace Naturals besloot te werken.

beautiful-leaf-photo

Verder is er in mijn leven niet heel veel veranderd, ik krijg nog seeds cannabis in de post om over te schijven en mijn commentaar over te geven. Ik praat nog steeds met mensen over het kweken van cannabis en het maken van hasj en bevind me nog steeds vaak in kweekruimtes om over kweekmethodes en wietsoorten te praten. Ik bedank RollingStoned vanuit hier graag voor de motivatie om te blijven schijven, sorry dat het wat lang heeft geduurd. Tot snel,

Matt Mernagh

(advertentie)