(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze maatschappij vergrijst. En met het ouder worden komen ook pijnlijke gezondheidsproblemen zoals Artritis. Een Canadese en een Chinese wetenschapper onderzoeken of cannabis gewrichten die door artritis zijn aangetast kan herstellen.

Artritis is een erg vervelende aandoening waar je als je ouder wordt vrij moeilijk aan kunt ontsnappen. Een aantal van de symptomen zijn gewrichtspijn, stijve gewrichten en verwondingen die niet goed genezen. Cannabis wordt al in zekere mate door artritispatiënten als pijnstiller gebruikt, maar nu wordt onderzocht of het de aandoening ook echt kan genezen.

weed granny meme

CB2-receptoren

Volgens een onderzoek van dr. Sheng-Ming Dai van de Second Military Medical University in Shanghai tref je CB2-receptoren (cannabinoïdereceptoren) in hoge mate aan in het gewrichtsweefsel van artritispatiënten. Het gebruik van cannabis zou ontstekingen in de gewrichten aanpakken door de wegen van de CB2-receptoren te activeren.

Canadees onderzoek

Ook Jason McDougall, een Canadese professor van farmacologie en anesthesie bij Dalhousie University in Halifax, begint binnenkort met een nieuw onderzoek om er achter te komen of marihuana gewrichten van artritispatiënten kan herstellen en pijn kan wegnemen. Dit onderzoek wordt met geld beloond door de Arthritis Society, een Canadese organisatie voor artritispatiënten.

800px-Renoir,_Pierre-Auguste,_by_Dornac,_BNF_Gallica

Aan artritis valt moeilijk te ontkomen als je ouder wordt. Ook de beroemde Franse schilder Renoir kreeg er later last van

In een radio-interview van de publieke omroep CBC zegt McDougall: “De zenuwen zijn net draadjes die geen jasje meer hebben. Ze zijn bloot en daardoor verantwoordelijk voor veel pijn. Want we denken is dat als we cannabismoleculen toedienen aan zenuw-receptoren, we in staat zijn om deze te repareren en de pijn van artritis te verminderen.”

Verdampen voor de wetenschap

Het Canadese ministerie van Volksgezondheid heeft groen licht gegeven voor het onderzoek, dat de naam CAPRI (Cannabinoid Profile Investigation of Vaporized Cannabis in Patients with Osteoarthritis of the Knee) krijgt. Onderzoekers in Halifax en Montreal zijn op zoek naar vrijwilligers van boven de 50 jaar oud die lijden aan artritis. Tijdens het onderzoek zullen zij o.a. regelmatig een arts moeten bezoeken en blootgesteld worden aan zes soorten cannabis door middel van een vaporizer en met verschillende hoeveelheden THC en CBD.

Donaties uit cannabisbranche

Aphria, Inc. en Peace Naturals Project, twee erkende Canadese producenten van legale mediwiet, hebben elk 100.000 dollar gedoneerd aan de Arthritis Society om de beloning te kunnen geven. Onderzoekers hopen dat het project in september 2015 kan beginnen en dat ze alle resultaten hebben tegen het eind van 2016.

(advertenties)