(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vanaf 1 juli (op internationale cannabisdag) mogen inwoners uit de Amerikaanse staat Oregon tot 8 ounces (226 gram) wiet in huis, en 1 ounce (28 gram) op zak hebben. Iedereen boven de 21 jaar mag er ook maximaal 4 planten kweken maar je kunt er dus nergens wiet kopen!

Geen coffeeshops in Oregon, wel legale wiet…

Oregon legaliseert volgende maand wiet alleen hebben de inwoners van de staat geen enkele plek om het te kunnen kopen. Dit probleem kan wel duren tot 2016 wanneer de legale cannabisproductie en verkoop er ook goed geregeld worden.

Bergen met wiet in Oregon, alleen geen shops...

Bergen met wiet in Oregon, alleen geen shops…

Alleen prohibitionisten kunnen zoiets bedenken! Een systeem waarbij je wel wiet mag hebben maar nergens kunt kopen. In Canada hebben we een soortgelijk probleem, in onze coffeeshops, Vapor Lounges genaamd, mag wel geblowd, maar geen wiet verkocht worden. Gelukkig staan de wetten in Oregon wel toe dat cannabisliefhebbers hun wiet onderling ruilen.

Tijdens mijn wekelijkse webcast The Mernahuana Zone laten we bezoekers naar het podium komen om hun wiet met die van andere bezoekers te ruilen. Dat kan alleen op deze manier omdat er in de Vapor Lounges regels gelden die ruilhandel gewoonlijk verbieden. Erin Goodman, manager van Vapor Central bemiddeld bij de ruil door beide ruilers te vragen of ze met de ruil akkoord gaan. In principe ruilen we wiet op dezelfde manier als voetbalclubs van spelers ruilen. De video hieronder is gemaakt tijdens een van de ruilmomenten in mijn webcast.

Een video van een 420 bud swap (wietruil) 1,5 x versneld, vandaar de chipmunk stemmtjes

Is jouw organisch gegroeide Super Lemon Haze goed genoeg om met die gast zijn OG Kush te ruilen? Misschien is degene met de Kush niet op zoek naar een sativa, maar heeft hij zijn zinnen gezet op die zware God Bud. De God Bud is niet wat jij wil maar de God Bud gast is wel in voor een organisch gegroeide sativa. Kunnen jullie met zijn drieën tot een goede ruil komen? Goede handelaren onderhandelen hard. Blowers zijn bereid om meer wiet te ruilen voor een top die kwalitatief beter is dan wat ze zelf hebben.

Waarom zou je eersteklas wiet willen ruilen?

Wellicht om een verzameling van wiet aan te leggen om het ruilen in de toekomst gemakkelijker te maken. Of misschien is de tolerantiegrens van een bepaalde soort zo hoog geworden dat men er niet veel meer aan vindt en wat anders te roken wil hebben. De mogelijkheden van de wietruilen zijn eindeloos en alleen gelimiteerd door het aantal deelnemers. Er zijn momenten wanneer de studio van The Mernahuana Zone vol ligt met toppen wiet, BHO dabs en hasj.

matt_rs

 

Matt in zijn favoriete shirt op Jamaica

Tijdens een wietruil is contant geld niet toegestaan omdat het in feite een spel is. Kun je een goede deal maken met de wiet die je in het spel bracht?

Blowers uit Oregon kunnen dit spel in een lokaal park spelen vanaf 1 juli. Een spelleider kan aangewezen worden om erop toe te zien dat alle spelregels goed worden nageleefd. Een boks verzegeld een geslaagde wietruil waarna elke ruiler zijn aanwinst pakken kan.

In Canada hebben we ook met deze problemen te maken. Het is hier dankzij een uitspraak van de hoge raad legaal om wiet en andere cannabisproducten te bezitten. De rechtbank wees af dat patiënten alleen maar wiet zouden mogen roken dus ook concentraten zijn toegestaan. Er is echter geen legaal verkooppunt voor BHO, spacecake of hasj maar wanneer je iets bezit dan is dat voor patiënten legaal.

wietbalDe rechtbank ging ervan uit dat de Canadese overheid na de uitspraak ook een systeem op zou zetten waardoor de patiënten hun medicijnen ook kunnen aanschaffen. Helaas weigerde de minister van volksgezondheid (Rona Ambrose) om een vervolg aan de uitspraak te geven. Daardoor mogen Canadesen hun wiet nu ruilen en in tegenstelling tot de blowers uit Oregon, wellicht ook te koop aanbieden.

De transacties van concentraten op de zwarte markt zijn wellicht helemaal legaal omdat de overheid heeft nagelaten om een systeem voor cannabispatiënten op te zetten. Persoonlijk ben ik een grote fan van het ruilsysteem omdat het voelt als een spel waarbij je als een manager van een voetbalclub een team van cannabissoorten samenstelt.

Matt Mernagh

(advertentie)