(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vanuit een van de mooiste tropische plekjes op aarde praat onze eigen cannabiscanadees Matt Mernagh je bij over het belang van een relaxte setting bij het genieten van cannabis. Een plek waar je je prettig voelt zal een gunstig effect hebben op je high, maar kijk uit want een onaangename plek kan ook voor paranoia zorgen!

Ganja greetings! Mijn joint zit tot de nok toe vol met Jamaica’s beste ganja, de hangmat wordt rustig heen en weer geschommeld door een verfrissend briesje en in de verte zorgt een wit strand en de uitnodigende Caribische oceaan voor een fantastisch tropisch uitzicht.

Terwijl ik dit schrijf beleef ik de droom van iedere blower, maar onderschat – waar je ook je joint opsteekt – nooit het belang van de setting op het effect van je high. Door simpelweg je omgeving te verruilen kun je je cannabis ervaring dramatisch veranderen.

20150523_184159

…in de verte zorgt een wit strand en de uitnodigende Caribische oceaan voor een fantastisch tropisch uitzicht

Veel van jullie zullen het wel eens hebben meegemaakt dat je heerlijk zit weg te dromen op een lekker jointje tot je van plek verandert en je merkt dat je high tegelijkertijd mee verandert. Bijvoorbeeld wanneer je lekker aan het chillen bent op een comfortabele bank en besluit om wat voer te gaan halen voor een opkomende vreetkick. Helaas is de winkel megadruk en moet je je weg zien te vinden tussen alle mensen in de paden van de supermarkt zodat je er paranoia van wordt. Als je thuis was gebleven op de bank lag je nu waarschijnlijk te slapen als een roosje of zat je nog heerlijk te spacen.

Ik wil niet zeggen dat je nou altijd maar thuis moet gaan zitten stomen, maar het is wel belangrijk voor een relaxte high om voor een prettige ruimte te zorgen wanneer je gaat blowen

Ik wil niet zeggen dat je nou altijd maar thuis moet gaan zitten blowen, maar het is wel belangrijk voor een relaxte high om voor een prettige ruimte te zorgen wanneer je gaat blowen. Je bent waar je blowt zal ik maar zeggen. Ik heb zowat overal wel geblowd, omdat ik vanwege mijn reuma nou eenmaal altijd wel high ben. Van een luxe tot een simpele omgeving, maar ze kunnen allemaal chill zijn om in te blowen. Zolang jij je er maar prettig voelt.

Sommige blowers hebben glow in the dark posters aan de muur en vage gekleurde lichten om een trippy decor te creëren. Er zijn er ook genoeg met een Bob Marley of groen wiet-thema in hun huis. Verzamelaars van bongs omringen zichzelf met prachtig glaswerk en bubblers of hebben hele vitrinekasten vol met parafernalia. Grondig gereinigd na ieder gebruik uiteraard.

Niets mis met Matt’s setting op Jamaica

Mijn eigen blowplekje is ook behoorlijk vet al zeg ik het zelf. Er staat een PS3, een Wii en er hangt een relaxte flatscreen televisie en natuurlijk ontbreekt de nodige apparatuur zoals een Volcano Vaporizer, een aartdige collectie glaswerk en een professionele popcornmachine niet. Ik blow overal in mijn huis, maar in mijn speciale ganjakamer smaken mijn bongs altijd het best. Wanneer je je relaxkamer in een cannabiskamer veranderd zul je niet alleen meer van de kamer zelf, maar ook meer van je wiet genieten.

Maar niet iedereen heeft echter de ruimte om een hele kamer aan cannabisconsumptie te wijden. In dat geval kun je ook een bescheiden collectie blowersbenodigdheden verzamelen voor bij je sessie. Ontwikkel je eigen ritueel rond deze items en neem de tijd om van het proces te genieten. Investeer in een goede grinder en koop of maak een mooie box om je wiet, je vloei en je andere spullentjes in te bewaren.

Het is ubercool om je vrienden zelf te kunnen laten kiezen uit een keur van verschillende vloeitjes. Waarom zou keuze alleen voor theedrinkers en sigarenrokers weggelegd zijn?

20150523_135736

Matt met op de voorgrond de Steam Chalice. Een Jamaicaanse verdamper die je zelf kunt maken

Echte jointrokers zouden een collectie vloeitjes moeten hebben. Zelfs als je de voorkeur aan een specifiek merk hebt, je vrienden gebruiken misschien liever een ander merk vloeitjes. Het is ubercool om je vrienden zelf te kunnen laten kiezen uit een keur van verschillende vloeitjes. Waarom zou keuze alleen voor theedrinkers en sigarenrokers weggelegd zijn? Bovendien zit je dan nooit zonder vloei en mensen… Scheur nou geen tipjes van een pakje vloei maar koop gewoon een pakje tipjes als je toch aan het investeren bent in je hobby.

Hoe kun je in godsnaam genieten van een vieze bong? Zijn jouw bongs brandschoon? Heb je het water wel ververst? Stop nu met lezen als dat niet zo is. Tip: een bong die voor een sessie schoon was is veel gemakkelijker schoon te maken dan een bong die al een week niet schoongemaakt is.

Hoe belangrijk is de setting?

Het is avond in Hotbox Jamaica, de zon zakt steeds verder in de blauwe zee en ik zit met een paar nieuwe vrienden en een nieuwe pijp – een handgemaakte Steam Chalice. We hebben besloten om een gezellige Steam Chalice verdampwedstrijd te houden.

Thuis in Canada kan ik op een gemiddelde zaterdagavond belachelijke hoeveelheden wiet wegstomen, maar hier slaat als bij toverslag en midden in onze verdampwedstrijd de paranoia toe. Het zal me toch niet gebeuren dat ik hier in Jamaica mijn cannabis champion titel verlies?

En dan ineens realiseer ik me iets. Het is niet alleen de wiet die anders is, maar het is ook voor het eerst dat ik een Steam Chalice gebruik en deze prachtige omgeving ben ik ook niet gewend. Ik herinner mezelf er snel aan: ‘Ja, je zit werkelijk op een Jamaicaanse berg naar een prachtige zonsondergang te kijken. Gewoon even kalm blijven en jezelf voorbereiden op een van de beste cannabis-trips van je leven’. Onderschat dus nooit het belang van de setting wanneer je van cannabis geniet!

Matt Mernagh

(advertentie)