(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na Matt’s laatste artikel over een letterlijke wietkweekschool die volgende week in Jamaica plaats vindt en waar je in een tropische setting alles over kweken en extracten kunt leren, besloot ik – een van de founding fathers van deze site – dat het wel een goed idee zou zijn om daarbij te zijn. A dirty job, but someone’s got to do it, right Matt?

High Rolling Stoners!

Inderdaad, na mijn laatste artikel op RollingStoned over de ganja kweek- en concentratencursus op Jamaica, kreeg ik een mailtje van Sanne van RollingStoned waarin stond dat hij ook wilde komen. Hij gaat RollingStoned een week lang vanaf het eiland vullen terwijl hij op een tropisch avontuur gaat.

hotboxJa, Hotbox Jamaica, waar dit avontuur zal zijn heeft WiFi! Ook al is het op zijn Jamaicaans, dus waarschijnlijk is ook het internet daar erg relaxed 😉

Ik schrijf al meer dan een jaar voor RollingStoned en heb de twee oprichters van de site nog nooit ontmoet. Niet zo gek ook want ik woon in Canada zoals jullie wel zullen weten. Maar ik dacht persoonlijk altijd dat die ontmoeting een keer in Amsterdam zou zijn, maar in plaats daarvan zullen we als twee cannabis-avonturiers de Jamaicaanse cannabisscene gaat ontdekken.

De Jamaicaanse wietplantages staan op de bucket list van iedere stoner ter wereld en Hotbox Jamaica heeft twee verschillende excursies voor ons geregeld. We gaan een dag naar Nine Mile en Ganja Farm en een dag naar Uncle Blakka’s Portland Farm. Ik heb geen woorden die kunnen omschrijven hoe ontzettend geweldig dit avontuur zal worden. We gaan in de praktijk ervaren hoe het is om geweldige cannabis te kweken op Jamaica en zullen leren ‘luisteren’ naar de planten. Sanne’s komst heeft de hoeveelheid cannabiskennis alleen maar vergroot, op een wereldwijd niveau!

Concentratenartiest Nikka T uit Denver zal ons inzichten geven vanuit de eerste legale Amerikaanse wietstaat Colorado. Stel je de eerste avond eens voor op Jamaica: een Toke ‘n’ Greet sessie. Een internationale samenkomst pratend over cannabisscene’s uit drie verschillende wietlanden. Rokend van Jamaicaanse Ganja terwijl we het over wereldwijde wiet hebben. We leren kleine sappige topjes cannabiskennis die je alleen tot je krijgt in een epische sessie met vriendelijke en slimme stoners. Ik leg de lat hoog voor dit ongelooflijke cannabisavontuur!

weedWe zullen over de geschiedenis van cannabiszaden leren, en de hedendaagse kijk erop en mijn persoonlijke voorkeursmanier om ze te ontkiemen. Grondvoorbereiding is vitaal en we laten een simpele mix zien waar we geweldige resultaten mee hebben gehad. Wat je in de groeifase kunt doen verschilt per soort en voorkeur maar we laten je alle verschillende technieken zien.

We gaan toppen, we gaan we scroggen en combineren de twee technieken. Wat gebeurt er als ik top? Moet ik mijn sativa er op los laten groeien? De groeifase is heel belangrijk, maar ik weet dat jullie vaak alleen bloeivideo’s kijken op mijn youtube kanaal. Of wat te denken van voedingsstoffen voor planten, bestrijding van plagen, hygiëne? Je moet het allemaal weten als je de beste wiet wil leren kweken.

We gaan het ook over autoflower soorten hebben en waarom ik daar zo verknocht aan ben. Ik zal je laten zien hoe je hele grote autoflowers kunt kweken. Dit soort planten zouden ook heel interessant voor Jamaica zelf zijn omdat ze onafhankelijk van de lengte van de dagen kunnen bloeien. Wanneer de lokale wilde sativa’s hier nog niet eens op de helft van hun leven zijn kun je de autoflowers al oogsten en een nieuwe ronde beginnen.

Wat ik een geweldige kans vind aan deze hele kweekcursus op Jamaica is dat ik mensen kan leren om te focussen op wat de plant hun verteld. En daar kan ik eerlijk gezegd geen mooiere of betere locatie voor bedenken als Jamaica! Het is de bedoeling dat er na deze trip meerderen gaan volgen, dus als je ook op dit tropische cannabisavontuur wil, dan kan dat. Boeken doe je via Hotbox Jamaica, het vliegticket moet je dan wel zelf boeken maar dat is eigenlijk heel makkelijk online te doen op schiphol.nl.

Matt

 

(advertentie)