(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Al in 1972 wist de Canadese overheid dat cannabis goed was. In het geheim voerden ze namelijk een studie uit waarbij 10 vrouwen, 98 dagen lang steeds sterkere wiet voorgeschoteld kregen! Cannabiscanadees Matt Mernagh onthult het geheime experiment en interviewt Doreen Brown, die aan het experiment uit ’72 meedeed.

Hallo RollingStoned lezers, het verhaal van Doreen Brown is zo onwaarschijnlijk dat je het bijna niet gelooft! Doreen was een hippie in de sixties en door de Canadese regering gevraagd om deel te nemen aan een geheim cannabis experiment. Onlangs interviewde ik haar voor mijn ‘pot’cast The Mernahuana Zone.

Blowen voor de overheid

We doen een stap terug in de tijd naar 1972, toen Doreen Brown, een hippie uit Yorkville, in het geheim uitgekozen werd om deel te nemen aan het overheidsexperiment. Met negen andere vrouwen verbleven ze 98 dagen in een ziekenhuisomgeving waar ze dagelijks wiet moesten roken zodat het effect van al die wiet op hun productiviteit kon worden onderzocht. De onderzoekers gaven de vrouwen steeds sterkere wiet te roken tot het punt waarop de dames het niet meer aankonden en de wiet weigerden.

Toen de wiet te sterk werd voor de vrouwen wilden ze het niet langer inhaleren. Dat kwam echter vooral door de strenge onderzoeksregels die de overheidsdokters voor het onderzoek hadden gesteld. Ze verplichtten de vrouwen namelijk om steeds een hele joint op te roken, samen delen was er dus niet bij!

Blowers doseren zelf

Naarmate het onderzoek tegen het einde liep weigerden de vrouwen collectief om de potente wiet nog langer te roken. Tegenwoordig weten we dat blowers simpelweg minder roken wanneer de wiet erg sterk is, en mijn overheid wist dat in 1972 dus ook al. Uit eigen onderzoek nota bene! De dokters leerden dat cannabis een sterk verlangen naar vrijetijdsactiviteiten en samenwerking opwekte. Wellicht was dit wel de reden dat ze de resultaten van het onderzoek nooit hebben vrijgegeven?

Doreen Brown was een fantastische gast die ons aan haar lippen had hangen toen ze vertelde hoe zij en de andere deelneemsters aan het onderzoek zich voorbereidden op de 98-ste dag van het onderzoek door muziek, drank en andere plezierige middelen in te slaan. Hieronder kun je het gesprek dat ik met Brown had terugkijken.

Matt Mernagh

(advertenties)