(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was nog nooit zo stil tijdens de Mernahuana Zone als toen Matt de gepensioneerde wietsmokkelaar Brian O’Dea interviewde. Monden vielen open terwijl O’Dea zijn spannende verhaal vertelde. Want als laatste trip maar liefst 75 ton wiet betreft, hangt het publiek wel aan je lippen…

Helaas is de geschiedenis van het cannabisverbod nog niet helemaal compleet, maar dit soort verhalen spelen wel een cruciale rol in de strijd voor legalisatie. O’Dea vertelde hoe zijn smokkelcarrière begon doordat hij constant bezig was om voor zichzelf en zijn vrienden zo goedkoop mogelijk wiet te regelen. Eerst in Canada in Toronto en Montreal, maar uiteindelijk haalde hij zijn wiet helemaal uit Vietnam, waar ze meer dan genoeg wiet produceerden.

Als een soort natuurlijke avonturier speelde hij zonder enige ervaring voor co-piloot in een vliegtuig en was hij de DEA te slim af door de cannabis steeds van vissersboot te verwisselen. Hij en zijn vrienden waren op een gegeven moment echte piraten, compleet met baard en papegaai zoals je op deze screenshot van Vice.com kunt zien.

 

Brianodea

 

Fascinerend was ook het gerucht dat O’Dea ophelderde over Thaiwiet die eigenlijk uit Vietnam kwam. Wat blowers voor Thai aanzagen was eigenlijk Vietnamese wiet. Er was overigens helemaal niets mis met de Vietnamese wiet, die tot op de dag van vandaag nog steeds zijn favoriete strain is.

O’Dea kon zijn zaken doen in dit soort schurkenlanden omdat hij en iedereen waar hij mee te maken kreeg zonder geweld handelden. De DEA heeft het hele netwerk uiteindelijk opgerold. Inclusief O’Dea zelf, die lang nadat hij al van het smokkelaarspad af was veroordeeld werd tot tien jaar gevangenisstraf! Of de letters DEA in zijn naam daar nog iets mee te maken hadden wist O’Dea niet te vertellen.

Kijk hieronder naar het interview met Brian O’Dea

(advertenties)