(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn planten zien er altijd mooi uit en groeien al jaren weelderig, maar hij heeft dan ook al tijden een speciale ontheffing om in Canada zijn eigen medicijn te kweken. Deze week vraagt Matt Mernagh zich af of het een ook met het ander te maken heeft. Groeien planten echt beter wanneer oom agent niet op de loer ligt om ze de nek om te draaien? 

Hallo Rolling Stoners, denken jullie ook dat wietplanten negatief worden beïnvloed door het cannabisverbod? Groeien wietplanten beter in een omgeving die vrij is van stress? Ik geloof het wel. Ik geloof dat wietplanten te lijden hebben van het cannabisverbod en dat ze beter zouden groeien wanneer het verbod geen rol zou spelen. En de tekenen lijken erop te wijzen dat het werkelijk zo is, in de Amerikaanse staten waar legaal (medi)wiet gekweekt wordt groeien de planten weelderiger dan ooit.

In de Amerikaanse staten waar legaal (medi)wiet gekweekt wordt groeien de planten weelderiger dan ooit

Matt Mernagh

Matt Mernagh

De vibe speelt volgens mij een grote rol bij de groei van planten, en niet alleen wietplanten. Er zijn wel experimenten gedaan met planten en muziek. De Dove Song Foundation schrijft: “Mevrouw Dorothy Retallack plaatste planten in verschillende kamers waar ze verschillende soorten muziek afspeelde. Dagelijks observeerde ze de planten en rapporteerde ze de vooruitgang in groei. Ze stond versteld over wat ze ontdekte.” Door haar experimenten ontdekte ze dat planten niet gek waren op Led Zeppelin en andere muziek die wat zwaarder op de hand lag. Ik zou voor wietplanten echter wel een deuntje van Led Zeppelin, Bob Marley of Snoop Dogg aanraden. Stonerrock is voor wietplanten waarschijnlijk heel goed. Ik heb zelf echter geen experimenten gedaan, maar ben erg nieuwsgierig of iemand dat wel gedaan heeft.

De experimenten van de Dove Song Foundation tonen voor mij aan dat planten op hun omgeving reageren. En als die omgeving vol zit met stress en negativiteit zullen de planten dat volgens mij ook weerspiegelen. Als je je planten lief hebt zullen ze je belonen met een weelderige groei is een van de beste kweekadviezen die ik ooit kreeg. Minder is meer was trouwens ook een heel goede tip. Op mijn YouTube kanaal laten mensen mij altijd weten dat ze mijn planten er zo mooi uit vinden zien. En ze zijn mooi, produceren ook altijd een prachtige oogst en bezorgen mij altijd een lekker gevoel zonder pijnklachten.

Ik geloof dat wat mijn planten beter maakt als de meeste andere wietplanten, het gebrek aan kweekverbod is

Ik geloof dat wat mijn planten beter maakt als de meeste andere wietplanten, het gebrek aan kweekverbod is. Zonder het cannabisverbod kunnen ze optimaal genieten van hun voeding onder de kunstmatige binnenzon. Zouden mijn planten weten dat ze niet bang hoeven te zijn voor een vroegtijdig einde door de blauwe petten? Natuurlijk wel! Kijk, ik zit heerlijk comfortabel vanuit mijn luie stoel te kijken hoe mijn geliefde plantjes groeien. En ja, ik praat ook tegen ze. Voorzie ze zo van een klein beetje persoonlijke CO2. En de planten voorzien mijn kamer op hun beurt van extra zuurstof, wardoor het een prima plaats is om in te mediteren.

Mijn tip? Spendeer tijd met je planten, houd van ze en ze geven je het geweldigste medicijn. De resultaten die ik de laatste tijd van ze krijg zijn top! Smakelijke, potente buds die er geweldig uitzien.

(advertenties)