(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tegenstanders van cannabis wapperen graag met onderzoeken wanneer ze hun punt maken: stoppen met die rotzooi. Dat soort onderzoeken, waarin bijvoorbeeld staat dat je IQ ervan vermindert, moet je altijd met een schip zout nemen, want niet zelden zijn ze afkomstig van erkende War on Drugs-adepten. BongZilla prikt die luchtballon kapot.

Medicijnenindustrie betaalt anti-cannabis wetenschappers

Zo vogelde Vice Magazine in augustus van dit jaar bijvoorbeeld uit dat veel vooraanstaande anti-marihuana academici op de loonlijst staan van farmaceutische medicijnproducenten. En er zijn meer belanghebbende partijen die er alle baat bij hebben dat de War on Drugs voortwoekert, omdat ze er hun dikbelegde brood aan verdienen. Het complete justitie- en politieapparaat om eens iets te noemen. Wat zouden al die ambtenaren toch moeten beginnen als ze niet meer hoeven te jagen op dealers, consumenten en kwekers?

Opstelten, Elsevier, de politie... allemaal zwaar fan van hun eigen verzinsels

Opstelten, Elsevier, de politie… allemaal zwaar fan van hun eigen verzinsels

Belangen in War on Drugs zijn groot

De War on Drugs is zelf  een soort industrieel complex geworden, waarvan de economische belangen die van de zwarte drugsmarkt die ze bestrijden evenaart. Het mooiste voorbeeld in dit verband is toch wel dat gevangenissen in de Verenigde Staten commerciële beursgenoteerde bedrijven zijn. Met andere woorden: hoe meer gevangenen, hoe hoger de beurskoers. En meer dan de helft van de gevangenispopulatie zit er vanwege drugs. Niet alleen in de VS trouwens, ook bij ons.

Wij van WC-eend adviseren… WC-eend!

Goed, terug naar de onderzoekjes. In Amerika heb je ook van die zogenaamde wetenschappers die puur op basis van een religieuze afkeer tegenover genotsmiddelen verkondigen dat cannabis zo’n beetje de eigenhandige uitvinding van de Satan is. En je hebt er ook genoeg christelijke media die zulke Bijbelse onzinnigheid klakkeloos opdienen, het scoort altijd lekker makkelijk als je kan koppen dat je dom wordt van wiet of dat je hersenen afsterven door blowen. Het ‘bewijs’ is vaak een soort klinisch proefje vergelijkbaar met die waar make-up merken je mee verleiden: in heel kleine lettertjes zie je dan staan dat van de 80 vrouwen die de rimpelcrème testten er 77 positief oordelen. Juist. Wij van WC-eend adviseren… WC-eend!

Elsevier, blad uit een TBS-kliniek

Maar goed, wat mij betreft zijn die christenen niet eens het ergste. Echt erg is een zogenaamd kwaliteitsblad als Elsevier. Dat pretendeert dus dat het journalistiek op hoog niveau bedrijft, maar als je de onzin ziet die ze heel stellig presenteren over cannabis, zou je eerder denken dat er een wilsonbekwame doorheen is geglipt bij de poort van de tbs-kliniek met onder zijn arm een armzalig schoolopstel waarvan de activiteitenbegeleider uit oprecht medelijden zegt dat het uitstekend is. Een paar Elsevier-koppen ter illustratie, allemaal gebaseerd op twijfelachtig prutswerk van erkende anti-cannabis lobbyisten, aangevuld met persoonlijke meninkjes van de alcoholische minkukels ter redactie: Roken van cannabis verlaagt IQ en vermindert geheugen *** Onderzoek: cannabisgebruik veroorzaakt psychoses *** Cannabis ook bij licht gebruik zeer schadelijk *** Conclusie lijkt onontkoombaar: softdrugs maken dom

Opstelten bestelt een onderzoekje

jhjbUiteraard doet ook minister Opstelten een duit in het zakje met flutonderzoeken. Als hij iets nodig heeft om zijn anti-cannabis bullshit te staven, geeft hij een of andere werkeloze bij een of ander instituut of zelfs universiteit de opdracht om met de gewenste conclusie op de proppen te komen, liefst morgen al. Dat legalisering niet mag van internationale verdragen bijvoorbeeld. Ook de bekende leugen dat Nederland 80 procent van de wiet exporteert is gebaseerd op wat hatseflats gepriegel binnen politiekringen. Die politie neemt het sowieso niet al te nauw met de statistische waarheid. Wanneer er ergens een bosperceel met wietplanten – vol mannetjes bovendien! – wordt gevonden, roepen ze dat er voor 18 miljoen euro ‘drugs’ is opgerold. Het aantal planten valt ook al nooit onafhankelijk te controleren, want die worden direct vernietigd nadat het persberichtje met  ronkende cijfers de deur uit is.

En dan echte mensen en cannabis

Nu hoor ik onze tegenstanders al zeggen: maar die onderzoeken van jullie dan waarin over medicinale kwaliteiten van wiet wordt gerept? Nou, die komen zonder uitzondering van echt onafhankelijke instanties, of het zijn patiënten zelf die een testimonial geven. En dat laatste; echte mensen die zonder winstbejag verklaren dat cannabis een medicijn is wat hun leven heeft verbeterd of gered, dat is het beste argument dat ‘wij’ gelijk hebben (mocht daar überhaupt aan getwijfeld worden).

Want zeg nou zelf; heb jij al ooit 1 video-testimonial gezien van iemand die zegt dat ie dommer is geworden van blowen? Nou dan 🙂

(advertentie)