(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De cannabisrevolutie dendert over het Amerikaanse continent. Oorlogsmoe en al besluiten overheden tot decriminalisering, regulering of zelfs legalisering. Maar ze worden vooral overtuigd door medicinale cannabispatiënten. En die zullen er uiteindelijk voor zorgen dat cannabis overal op aarde zegeviert! Kijk anders maar eens naar de 3 video’s bij deze BongZilla…

Cannabisrevolutie vanuit Amerika

Op de hele aardbol is er een discussie gaande over legalisering van cannabis. Dat was natuurlijk al langer zo, maar sinds twee jaar lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Niet langer is het alleen een kwestie van geduld voor iedereen zijn toeter met wiet vult, maar vinden er echte veranderingen plaats. Uruguay is het eerste land op aarde waar cannabis volledig gelegaliseerd is, met de Amerikaanse staten Colorado en Washington daar vlak achteraan. Eigenlijk kun je best stellen dat het hele Amerikaanse continent – van Chili in het zuiden tot Alaska in het noorden – in beweging is. De cannabisrevolutie is (vooralsnog) vooral een Amerikaanse zaak.

Dat er na tientallen jaren War on Drugs voeren – vanaf begin jaren ‘70 toen de president Richard ‘Tricky Dickie’ Nixon vol tegengas gaf aan marihuana – nu ineens volop gedecriminaliseerd, gereguleerd en dus zelfs gelegaliseerd wordt, heeft 2 oorzaken.

Oorlog niet meer van deze tijd

bongDe eerste is dat die drugsoorlog bijzonder weinig effect heeft. Zeg maar gerust een tegenovergesteld  effect van dat wat de bedoeling was. Meer drugs dan ooit in plaats van geen drugs, om het eens bijzonder simpel samen te vatten. Op een zeldzaam conservatief politiek fossiel na hier en daar (we noemen geen namen, hè Ivo?) gelooft bijna niemand meer dat de War on Drugs een uitstekend plan is waar we vol voor moeten gaan met geld en mensen(levens). Maar goed, dat inzicht alleen is niet genoeg, want anders hadden we na de 80-jarige Oorlog wel begrepen dat we met oorlogvoeren meestal niet bijster veel opschieten, en zeker niet op de middellange termijn.

Als je eigen gezondheid en zelfs je eigen leven op het spel staan, trek je je niets aan van een eventueel overheidsverbod op een plantje

Nee, de cannabisdiscussie heeft de wind mee dankzij de zieken. Talloze zieke mensen met de meest uiteenlopende ziekten hebben namelijk cannabis ontdekt als medicijn. En als je eigen gezondheid en zelfs je eigen leven op het spel staan, trek je je niets aan van een eventueel overheidsverbod. Gesteund door steeds meer wetenschappelijk bewijs en verspreid door de (social) media is er geen houden meer aan: het is belachelijk dat een heilzaam plantje verboden wordt en mensen die het toch gebruiken – als medicijn godbetert – gestraft worden. Meer en meer overheden ontkennen dat ook niet langer en legaliseren medicinale cannabis.

 3 video’s van cannabispatiënten

Om een lang verhaal kort te maken: hier komen 3 video’s van mensen die hun leven te danken hebben aan cannabis. Hartverscheurende verhalen: van moeders die met hun doodzieke kinderen naar Colorado vluchten om daar het leven van hun kind te redden met wiet, van een vrouw met een hersenverlamming die cannabis gebruikt omdat ze alleen zo nog enigszins kan functioneren met haar gezin en van een huilende Israëlische soldaat die na jaren weer kan slapen omdat wiet zijn oorlogstrauma’s doet verdwijnen…

Iedereen die na het kijken van onderstaande 3 getuigenissen nog steeds zegt dat cannabis verboden moet worden, is wat mij betreft pas echt ziek.

 

 

 

(advertentie)