(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In een deze week verschenen businessrapport wordt duidelijk dat cannabis de snelstgroeiende industrie in de VS is. Een miljardenmarkt is het, en dan hebben we het voor alle duidelijkheid alleen over LEGALE wiet. Hoe ontzettend jammer dus dat Nederland en België deze zilvervloot volkomen mislopen met hun anti-wietbeleid…

Leugenaars in Lage Landen

Langzaam aan begint de gruwelijke werkelijkheid zich te tonen aan de wereld. En nee, dan heb ik het even niet over de koppensnellers in het Midden-Oosten of de complete minachting van China, India, Rusland en de VS voor het milieu (ook erg allemaal hoor), maar over het volstrekt zinloze geploeter in de War on Drugs.

In het begin probeerden fervente anti-drugs wezens à la Ivo Opstelten en Bart de Wever het fenomenale succes van legalisering van cannabis nog onder het toch al sterk vervuilde tapijt van overheidsleugens te schuiven. Bovendien zou het allemaal niet eens door de internationale beugel kunnen, dat vrijgeven van de cannabismarkt meenden de oorlogsadepten. Kortom, het legaliseren van wiet zou contraproductief zijn en illegaal erbovenop.

De legale wietmarkt in de VS is nu al goed voor bijna 3 miljard dollar per jaar, en kan uitgroeien tot ruim 36 miljard!

De legale wietmarkt in de VS is nu al goed voor bijna 3 miljard dollar per jaar, en kan uitgroeien tot ruim 36 miljard

Keiharde cijfers op tafel

Maar helaas voor de War on Drugs-aanhangers, het theoretische welles-nietes spelletje dat het legaliseringsvraagstuk lange tijd was, is niet meer. Inmiddels liggen er keiharde cijfers op tafel uit verlichte staten waar ze de oorlog de oorlog laten en cannabis gereguleerd hebben. Gewoon zien als een genotsmiddel als alcohol of tabak en er flink accijns en belasting op heffen, controle uitoefenen op de kwaliteit van de wiet en burgers boven de 21 jaar lekker zelf laten uitmaken of ze stoned willen worden in hun vrije tijd.

En dat slaat aan. Geen twijfel over mogelijk. Aan de ene kant dalen de criminaliteitscijfers door legale wiet, van gewelddadige berovingen en huiselijk geweld tot en met de inkomsten van de georganiseerde drugsmaffia. Aan de andere kant stijgt het belastinginkomen van de overheid, die vervolgens leuke en zinnige dingen daarmee kan doen zoals het verbeteren van het onderwijs en het onderhouden van natuurgebieden. Er is zelfs wat geld over om goede, eerlijke voorlichtingscampagnes te geven over drugs, cannabis inclusief.

Kom daar maar eens om in Nederland en België. Die maken zich gezamenlijk onsterfelijk belachelijk door juist de andere kant op te gaan met hun cannabisbeleid

Kom daar maar eens om in Nederland en België. De Lage Landen maken zich gezamenlijk onsterfelijk belachelijk door juist de andere kant op te gaan met hun cannabisbeleid. Dus niet realistisch zijn en achtereenvolgens decriminaliseren en reguleren (met alle positieve gevolgen van dien dus voor maatschappij, volksgezondheid en staatskas), maar juist criminaliseren. Nog strenger straffen, nog meer zaken sowieso strafbaar stellen. Van blowen op straat tot het timmeren van een hokje waar je wietplantjes zou kunnen laten groeien, je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt daadwerkelijk in het Nederlandstalig taalgebied. Nu zeggen ze wel eens dat elk volk de leiders krijgt die het verdient, maar godallemachtig wat hebben wij dan toch uitgevreten om met figuren als Opstelten en De Wever opgezadeld te worden?!

ja

Legale wiet? Geld verdienen? Nederland en België – de politici althans – vegen liever hun reet af met legalisering…

 

Wiet verslaat zelfs Sillicon Valley

Uit het deze week verschenen business rapport ‘The State of Marijuana Markets’ blijkt dat de cannabisindustrie de snelstgroeiende industrie in Amerika is. Dus ook sneller dan de snelle internetjongens uit Sillicon Valley met hun apps en devices. Terwijl wiet dus niet eens overal legaal is, want als dat gebeurt (en daar ziet het dus ook naar uit gezien de stemming en peilingen) wordt cannabis zelfs groter dan de hele biologische voedselmarkt bij elkaar! Goed voor ruim 36 miljard dollar per jaar.

Bergen geld (die we niet hebben)

Je hoeft geen rekenwonder of raketgeleerde te zijn om enigszins in te schatten hoeveel geld wij hier laten liggen. Enerzijds door miljoenen euro’s over de balk te gooien door een zinloze drugsoorlog te voeren, en anderzijds de bergen geld die we niet binnenhalen door belastingen, accijnzen en BTW op legale cannabishandel te heffen…

En dan noemen ze Nederlanders slimme zakenmensen die altijd en overal een slaatje uit weten te slaan.

(advertentie)