(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nadat BongZilla het cannabisnieuws van afgelopen weken diep heeft geïnhaleerd, kan er maar 1 zinnige conclusie uitrollen. De rechtlijnige minister Opstelten kan brommen wat ie wil, in feite is er in Nederland geen sprake meer van een hypocriet gedoogbeleid. Nee, cannabis is gewoon hartstikke legaal nu!

1e Cannabis Social Club van Nederland

Oké dan, eindelijk horen we er in Nederland ook weer een klein beetje bij in internationaal wietopzicht, nu er in Amsterdam een heuse Cannabis Social Club is opgedoken. Tree of Life heet die en de leden hebben begin deze maand hun eerste portie clubwiet ontvangen. Het mooie aan dit hoofdstedelijke initiatief is de burgerlijke ongehoorzaamheid, want zoals bekend is onze geliefde minister van Justitie mordicus tegen elke vorm van wietteelt die ook maar een zweempje legaliteit bezit. En laat dat nu precies zijn wat de Amsterdamse club beoogt: legaal en gezond wiet kweken voor haar leden!

aapjeRechter pikt ‘Haagse rotzooi’ niet langer

Het is toch al niet de beste periode in het leven van onze aanbeden minister van Justitie. De rechters die zich zolang afzijdig hielden van een oordeel over de ontspoorde War on Drugs, hebben plotsklaps het licht van de groeilamp gezien lijkt het wel. Waar ze vroeger zonder veel omhaal wietkwekers, coffeeshophouders en cannabisdealers tot fikse straffen veroordeelden – zonder een moment naar de onmogelijk schizofrene praktijk te kijken – daar laten ze nu iedereen onbestraft de rechtszaal uitlopen. Zeven kilo, duizenden joints, jarenlang commercieel kweken, honderd kilo… het maakt niets meer uit. De rechters zijn het beu dat de politiek haar rotzooi over het hek van de rechtbank kiept, heet het in de commentaren van geleerden. Gevolg? Ze flikkeren de rotzooi terug op straat, met een begeleidende postduif naar de politiek in Den Haag om nu eens eindelijk werk te maken van die achterdeurproblematiek.

En wat is er mis om bij de padvindertjes en turnschooltjes wat gratis samples Amnesia Haze uit te delen, zodat we onze eigen wietmarkt van 2020 alvast in de steigers zetten?

Dit nieuwe strafrechtbeleid – dat dus wat vooruitloopt op de Haagse werkelijkheid, hoe is het in godsnaam mogelijk na al die jaren winterslaap door de edelachtbaren? – opent perspectieven voor ongeduldige ondernemers die al tijden zitten te wachten op legalisering van cannabis door onze onfeilbare minister van Justitie. Niet doen, dat wachten. Gewoon beginnen met je online hasjhandel, die megagrowshop in alle Praxis-filialen en die enorme wietkwekerij op een stuk Noordoostpolder waar toch geen Amsterdammers in woningnood willen komen bouwen. En wat is er mis om bij de padvindertjes en turnschooltjes wat gratis samples Amnesia Haze uit te delen, zodat we onze eigen wietmarkt van 2020 alvast in de spreekwoordelijke steigers zetten? Juist, helemaal niks! Je wordt er toch niet meer voor veroordeeld door de rechters, als je ten minste een klein beetje respect toont voor de gedoogregels in je doen en laten.

Wet is niet meer wat ie geweest is

aapZelf heb ik die twee Founding Fathers van deze website aangeraden om onmiddellijk te beginnen met het verkopen van hasj, spacecake, voorgedraaide joints in Belgische bonbonverpakking en kilo’s heftige nederwiet met THC-percentages die ver boven de 20 procent knallen. Oh ja, niet te vergeten ook die wietolie, concentraten en andere cannabisproducten die zogenaamd op Lijst I van de Opiumwet staan. Niets van aantrekken jongens, de wet is tegenwoordig niet meer wat ie geweest is. Sterker nog, daar hoef je je niets van aan te trekken zolang je een beetje fatsoenlijk duidelijk weet te maken aan de rechters dat je zo goed en kwaad als het gaat binnen de gedoogregels opereert. Ja toch, niet dan?

Leuk, buiten de lijntjes kleuren!

Een beetje buiten de lijntjes kleuren is daarbij geenszins een spelbreker, en anders wijs je de edelachtbare van dienst er even fijntjes op dat een coffeeshophouder tegenwoordig met 102 kilo wiet en vijf-en-een-half-duizend joints ook gewoon onbestraft de deur van de rechtszaal uit mag wandelen… Daar moet je toch al heel wat internetadresjes voor verzamelen voordat je die hoeveelheid hebt afgewerkt 😉

Kortom, we hebben het vaak over de strijd voor legalisering en zo, maar in de praktijk is het al reeds zover. Hoera en gefeliciteerd allemaal. Nu nog een vrijwilliger die dit aan onze eerzame minister van Justitie wil vertellen…

(advertentie)