(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gekrakeel rond de High Times Cannabis Cup – expositie gecanceld, zaalhouders bedreigd door overheid – is geen incident, concludeert columnist BongZilla. Het past naadloos in het beeld dat de regering namens Nederland  wil uitzenden richting buitenland: NO MORE CANNABIS PARADISE!

Wietvrijheid met Thanksgiving

‘Holland is a joke!’ schreef een Amerikaan afgelopen weekend op Facebook naar aanleiding van het niet doorgaan van de High Times Cannabis Cup expositie in Amsterdam. Dat jaarlijkse import-blowersfeestje vindt al 27 jaar plaats in onze hoofdstad. Vanuit de States komt een aantal vliegtuigen naar hier gevuld met cannabisliefhebbers. In plaats van in eigen land het kalkoenfeest Thanksgiving  te vieren komen ze dus liever profiteren van de befaamde Nederlandse wietvrijheid.

aarsMaar de vraag is hoe lang nog? Die vrijheid bestaat eigenlijk in de praktijk al niet meer, want onder aanvoering van een dogmatisch anti-cannabis kabinet zendt Nederland tegenwoordig een heel andere boodschap de wereld over dan love, peace & happiness. Het credo is nu: flikker op en waag het niet om hier te komen blowen!

Jacht op coffeeshops, wietkwekers en growshops

De eerste duidelijke boodschap in die richting was de genadeloze jacht op growshops en coffeeshops, die eind jaren negentig werd ingezet. Van de ooit 1600 coffeeshops die ons land telde zijn er nu – na 15 jaar oorlogvoeren met alle geoorloofde en vooral ook ongeoorloofde (Wet Bibob iemand? Afstandscriterium dan wellicht?) middelen – nog net 600 over. Bij de growshops is een vergelijkbare slachting aangericht en nu er vorige maand een wet is aangenomen die ook alle voorbereidende handeling om professioneel wiet te gaan kweken strafbaar stelt (3 jaar cel, daar kan je gerust iemand de hersens voor inslaan anders), zal er eind volgend jaar wellicht niet 1 meer open zijn.

Met de wietpas gaven we al een signaal af dat coffeeshops niet voor buitenlanders zijn, een soort revival  van het aloude Nederlandse woord ‘apartheid’

Wietkwekers zelf worden weliswaar niet keihard het gevang in gesmeten, maar wel uit hun huis gezet en enorme ontnemingsvorderingen opgelegd. En we blijven Hollander hè, dus die gigantische geldboetes hakken er zodanig in bij Henk en Ingrid dat alleen de meest geharde ‘criminelen’ nog wiet durven te kweken voor coffeeshops. En dan de wietpas, waarmee we twee jaar geleden al een signaal afgaven dat coffeeshops niet voor buitenlanders zijn, een soort revival  van het aloude Nederlandse woord ‘apartheid’, maar dan niet voor gekleurde medemensen maar voor blowers.

Politie-inval op High Times-expositie

ghtuiOok de High Times Cannabis Cup zelf is al eerder in aanraking gekomen met de nieuwe anti-wiet koers die Nederland onder aanvoering van CDA en/of VVD-ministers vaart. Drie jaar geleden werd er met groot vertoon van macht – 200 politiemensen, alsof het niets kost – een inval gedaan op diezelfde expositie die dit jaar dus helemaal gecanceld is. Met pijn en moeite werd er iemand gearresteerd die wat teveel wiet bij zich had, zodat in het vervolg door de autoriteiten  – met die lafbek van een burgemeester Van der Laan van Amsterdam voorop – kon worden gezegd dat er in drugs gehandeld wordt tijdens de Cup.

Geen symboolpolitiek (helaas)

Nu zou je al het gedoe nog kunnen afdoen als symboolpolitiek, maar laat dat nu net de doelstelling zijn van onze overheid: duidelijk maken dat de dagen van Nederland als internationaal vermaard cannabisparadijs voorgoed voltooid verleden tijd zijn. Want zelfs een Ivo Opstelten weet heus wel dat er door zijn repressief beleid geen joint minder gepaft wordt, geen plant minder het fijne kopje opsteekt. Nee, het gaat om iets anders. In het buitenland moeten de mensen het niet meer in hun hoofd halen om ons land als fijne wietbestemming op de kaart te zetten. En in eigen land moet iedereen die wat met wiet van doen heeft een duidelijk zichtbaar stempel op zijn kop geplakt krijgen: CRIMINEEL.

En hoe jammer en pijnlijk het ook is om te constateren: dit Nederlandse beleid is voor de verandering eens wel succesvol 🙁

(advertentie)