(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iedereen heeft een favoriete vijand en die van BongZilla was minister Opstelten. Zeer terecht natuurlijk, maar na diens politieke (zelf)moord staart een leeg computerscherm onze columnist pesterig aan. Dat komt vast wel goed, maar niet zonder nog 1 keer na te genieten met deze Ivo-bashing passages!

 ‘Cannabis harddrug WTF?!’ (31-1-14)

Als onze nationale brombeer met een ongezonde hang naar rust en saaiheid van de jaren vijftig, hetzelfde beleid met alcohol voerde, zouden wij Ivo naar een tehuis voor dementerende ouderen escorteren. ‘Ga daar maar rustig zitten Ivo. Blader maar wat in je zwart-wit fotoalbums uit je studententijd (de oplettende lezer begrijpt dat hier verwezen wordt naar de zojuist gememoreerde jaren ’50) en eet je bordje havermout op’.

‘Ivo zeikt burgemeesters af’ (7-2-14)

b-2Schadelijker dan Ivo Opstelten komen ministers zelden voorbij. Ga maar na: als je een fuck-up bent omdat je dom bent is dat tot daar en toe. Maar als je uit intelligentie en welbewust een fuck-up bent… Uitkijken met dat soort figuren, zoveel leert de geschiedenis ons wel. Stalin was ook geen koekenbakker, moet je maar denken.

‘Wietstrijd België – Nederland’ (28-2-14)

In Nederland behandelt de minister van Justitie het volk, inclusief burgemeesters van coffeeshopgemeenten, als volkomen idioten. Achterlijke hippies of anderszins links vrijdenkend gespuis waarnaar hij nooit hoeft te luisteren. Evenmin doet het buitenland ertoe. Legaliseren ze wiet in Uruguay, Colorado en Washington? Iedereen heeft recht op zijn mening maar ik geloof er niet in, zegt de man die het gedoogbeleid bepaalt. Wetenschappelijk en medisch bewijsmateriaal dat positief is voor cannabis? Nooit van gehoord, liegt de 70-jarige Ivo Opstelten. Nee, nog veel harder gaan straffen, lang leve de War on Drugs.

‘BongZilla wordt drugs(olie)baron!’ (21-3-14)

Door de struisvogelpolitiek van justitieminister Opstelten en al zijn voorgangers, de laffe houding van het parlement en de slavenmentaliteit van zogenaamd onafhankelijke rechters, maken drugsdealers winstmarges waar zelfs winstmachine Koninklijke Shell beleeft de veiligheidshelm voor afneemt. Er zullen dus weinig drugsbaronnen te vinden zijn die niet enorm fan zijn van Ivo Opstelten en zijn categorische weigering om 1 seconde serieus na te denken over cannabis.

‘Opstelten haalt kerst niet’ (4-4-14)

b-9Niet alleen zijn de oppositiepartijen hem logischerwijs spuugzat, ook regeringspartner PvdA heeft het rode buikje langzamerhand vol van een zurig Opstelten-mengsel. De man hanteert denkbeelden en praktijk uit een koude oorlog-verleden. Hij kloot ook met de gezondheid van mensen (cannabis), de staatsfinanciën (inefficiënt justitiebeleid) en vooral met de politieke moraal van deze eeuw (machtswellust en pluchefetisjisme). Onder zijn leiding wordt heel Nederland afgeluisterd en sturen we die data ook nog fijn op naar Amerika.

‘Oorlogsmisdadiger Opstelten’ (25-4-14)

Met andere woorden: minister Ivo Opstelten en zijn law & order medestrijders zijn eigenlijk niets meer of minder dan cynische oorlogsmisdadigers. Zeker, dat klinkt hard maar het is wel waar. Vervang cannabis door insuline, bloedverdunners bij hartziekten of andere levensreddende medicijnen en bedenk dan eens dat jij die als patiënt niet mag gebruiken, omdat de overheid er het stempel ‘criminele drugs’ op plakt… Dat zouden we niet pikken.

‘Misdaad & (drugs) Oorlog’ (9-5-14)

Maar hé, minister van Veiligheid & Justitie; vooral niet luisteren naar de waarheid, die is tenslotte altijd het eerste slachtoffer geweest, in welke oorlog dan ook. Maar zo bruut als de waarheid in de War on Drugs verkracht en vermoord wordt door mensen als Ivo Opstelten… zo bont hebben het er nog maar weinigen gemaakt in de toch smadelijke geschiedenis van misdaad & oorlog.

‘Flikker toch op Rutte!’ (16-5-14)

c-4Kijk, dat het fossiel Ivo Opstelten onzin praat over wiet is nog tot daar en toe. Die man is al 70 jaar en heeft dankzij een slechte jeugd en dat soort shit simpelweg een verwrongen wereldbeeld dat we er toch niet meer uit kunnen rammen, hoe graag we ook zouden willen rammen. Lost case, er rest ons niks anders dan te wachten tot de dinosauriër het veld ruimt; hetzij na de volgende verkiezingen, hetzij door voortijdig heengaan om een of andere reden. Bewezen dementie, slechte gezondheid – vooral geestelijk – of een streng gereformeerde minnares die ineens besluit in het reine te komen met haar opperwezen en een perverse seksaffaire met Ivo opbiecht, weet ik het.

‘Welke War on Drugs?’ (27-6-14)

Maar tegelijkertijd is Nederland onder minister Opstelten van Justitie en zijn voorgangers afgezakt tot een bedenkelijke rechtstaat waar tienduizenden landgenoten inmiddels over kunnen meepraten. Al dan niet vanonder een brug waar ze de nachten doorbrengen nadat hun woningbouwvereniging hen het huurhuis uit heeft gegooid omdat er op zolder plantjes werden gehouden.

‘Ivo de Verschrikkelijke’ (4-7-14)

Zo bedacht onze moderne Machiavelli een wet die het onmogelijk maakte om ook maar 1 wietplantje onder een groeilamp te zetten. Of stelde hij onmogelijke eisen aan goedwillende cannabisverkopers, die wel wiet mochten verkopen maar niet inkopen, op straffe van juridische vervolging en financiële executie. Ivo spendeerde zonder ook maar een boertje te laten honderden miljoenen euro’s aan de jacht op een plantje en de mensen die het gore lef hadden dat plantje te laten groeien of op te roken.

‘(wanhoopsoffensief) Ivo O.’ (18-7-14)

b-4Zoals Adolf Hitler tot op de laatste dag vanuit zijn bunker in het platgebombardeerde Berlijn  bleef roepen dat der Krieg gewonnen kon worden, zo blijft minister Opstelten hardnekkig volhouden dat we toch vooral door moeten gaan met zijn War on Drugs. Zo tragisch dat het bijna komisch wordt.

‘Politie op hennepjacht, gut…’ (22-8-14)

Die moeten ze voeren op bevel van een wrange, oude minister in Den Haag, die hardnekkig weigert om in te zien dat de wereld niet meer hetzelfde is als in pakweg 1955 toen de bewindvoerder zelf voor het laatst een genotsmiddel tot zich nam – 1 glaasje bessenjenever op de verjaardag van zijn oudoom, mind you.

‘Hoe de Growshop-wet faalt (11x)’ (6-11-14)

Het kan in een moderne democratie toch niet zo zijn dat de persoonlijke opvattingen van 1 minister het volledige drugsbeleid kapen? Toch is dat precies wat er in Nederland gebeurt met minister Opstelten van Justitie. Met argumenten als “ik heb geen behoefte aan een commissie” en “ik wil niet de geschiedenis ingaan als de minister die cannabis legaliseert” schoffeert Ivo niet alleen al zijn collega’s op het Binnenhof en in de vaderlandse gemeentehuizen, hij maakt het begrip democratie tot een lachertje. Als een idioot, zo zal Opstelten de geschiedenisboeken wél halen.

‘Ivo Opstelten, schande voor elke liberaal’ (20-11-14)

b-7In dit geval het kantoor van Opstelten in het ministerie van Veiligheid & Justitie in Den Haag, van waaruit per oekaze richting burgemeesters weerklinkt dat er helemaal niets verandert aan het cannabisbeleid. Onafhankelijke rechters die afwijken van de door Opstelten gepropageerde wietbeleidslijn – verbieden, vervolgen & veroordelen – krijgen kwalificaties als ‘vreemd’ en ‘opmerkelijk’ toebedeeld, alvorens het hoger beroep ze om de oren slaat. Het idee dat een samenleving volledig controleerbaar aan de leiband van een ijzervreter wil lopen, werd voor het tijdperk Ivo Opstelten voor ’t laatst waargenomen bij een zekere Jozef Stalin (1878 – 1953).

‘Bah, die laffe burgemeesters’ (4-12-14)

Ik gok ook dat Ivo Opstelten zich sinds die uitspraak op bijna dagelijkse basis verslikt in zijn havermoutpap. Je kan namelijk geen krant openslaan (voor de jongere lezers; website bezoeken) of er is wel weer een of andere gemeente die aankondigt dat ze een experiment met legale wietteelt gaat starten, ondanks de overduidelijke categorische weigering van onze geliefde mastodont in zijn Haagse jaren ’50 bunker om ook maar 1 cannabisplantje met overheidstoestemming te laten ontkiemen.

‘WC-eend: Elsevier & Opstelten’ (11-12-14)

b-5Uiteraard doet ook minister Opstelten een duit in het zakje met flutonderzoeken. Als hij iets nodig heeft om zijn anti-cannabis bullshit te staven, geeft hij een of andere werkeloze bij een of ander instituut of zelfs universiteit de opdracht om met de gewenste conclusie op de proppen te komen, liefst morgen al. Dat legalisering niet mag van internationale verdragen bijvoorbeeld. Ook de bekende leugen dat Nederland 80 procent van de wiet exporteert is gebaseerd op wat hatseflats gepriegel binnen politiekringen.

‘Wietleugenaar van het Jaar’ (17-12-14)

Nee, dat Nederland inmiddels verder dan terug bij af is – spreek gerust van een ijstijd – ligt uitsluitend aan één man en aan helemaal niemand anders: onze Wietleugenaar van het Jaar. Iemand die niet schroomt om te liegen en bedriegen, te dreigen en doof, blind en stom is voor elk zinnig tegenargument. Wetenschap? Doet er niet toe. Buitenland? Doet er niet toe. Verenigde Naties? Niks van aantrekken. Burgemeesters? Het Openbaar Ministerie eropaf als ze niet hun mond houden over regulering. Vaak volstaat alleen een gebromd ‘nee’ al om de discussie te vermoorden, soms aangevuld met ‘omdat ik het niet wil’. Lekker volwassen inderdaad.

‘Opstelten helpt terrorisme’ (12-2-15)

b-8Nee, de echte misdaad van Opstelten tegen het eigen volk is, dat terwijl we gigantisch bedreigd worden door islamitische terroristen zonder enige scrupules en met een bewezen moordzuchtige haat tegen onze westerse samenleving en onze veiligheidsdiensten het werk bij lange na niet aankunnen, de minister uit blinde cannabishaat besluit nog eens 125 extra politieagenten en justitieambtenaren in te zetten om er voor te zorgen dat een elektricien niet bijklust door een hokje van stroom te voorzien of een growshophouder niet per ongeluk 1 zak vleermuizenaarde teveel meegeeft. Alsof er helemaal geen 25 fulltime overheidsdienaren nodig zijn om 1 terrorist (in spe) te schaduwen…

Blowend naar Mars, waarom niet (20-2-15)

Is er dan ook een nadeel aan de legalisering van cannabis? Jawel, de snuffelhonden van de politie in gelegaliseerde staten zijn plotsklaps werkeloos geworden en moeten worden heropgevoed of verkocht.

Dus.

Fuck you Ivo Opstelten. Fuck you very, very much!

b-6

 

(advertentie)