(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dwars tegen de globale trend in varen de Lage Landen een steeds hardere anti-cannabiskoers. Het ene dieptepunt – hernieuwde zero tolerance in België – volgt op het andere – strafbaar stellen growshops in Nederland. BongZilla trekt dus even aan de noodrem: de legaliseringsstrijd is nog lang niet beslist!

Grote Boze Drugs Satan

Sinds dinsdag 4 november zijn er 5 Amerikaanse staten waar cannabis volstrekt legaal is. We hadden al Colorado en Washington en nu zijn daar Alaska, Oregon en The District of Columbia – zeg maar de hoofdstad Washington – bijgekomen. Naar verwachting volgen in 2016, wanneer er opnieuw verkiezingen zijn, nog veel meer staten, waaronder grote vissen als Californië, New York en Nevada  – met gokparadijs Las Vegas als het nieuwe Amsterdam.

poikNu de Grote Boze Drugs Satan van weleer zelf in rap tempo cannabis legaliseert en dat de regionale economie van de betreffende staten een enorme boost geeft, overweegt ook een zwik andere landen op het Amerikaanse continent om geld aan cannabis te gaan verdienen. Pardon, om cannabis uit ideële motieven te gaan legaliseren. Uruguay was de eerste en zoals het er nu naar uitziet worden dat er in de komende paar jaar een tiental meer, waaronder zo’n beetje de complete Caraïben.

Fatsoensrakker en mastodont

Ondertussen draaien wij in Nederland en België de cannabisklok flink terug in de tijd. Wat heet, die bij de zuiderburen gaat zelfs terug naar het Jaar Nul, vandaar dat ze – zijnde de nieuwe regering – het ook over een nulbeleid heeft als ze aan cannabis refereert. Zero tolerance  genoemd ook wel, nog zo’n populaire kreet bij bange xenofoben en reactionairen die denken de wereld vanuit hun kleine, bedompte jaren vijftig-stijl kantoortjes te kunnen (blijven) besturen.

De overwinning voor cannabis is onontkoombaar, maar we moeten door blijven knokken om dat nog in ons eigen leventje mee te gaan maken

aapMaar in Nederland zijn we geen haar beter dan de kliek rondom de zelfbenoemde Vlaamse fatsoenskoning Bart de Wever. Want wij hebben Ivo O pstelten. En die kan praktisch in zijn eentje het cannabisbeleid in Nederland bepalen, met deze week als nieuw dieptepunt de growshopwet. Ideetje van deze mastodont om ook iedereen die helpt met het voorbereiden van professioneel wietkweken te gaan bestraffen, met maximaal 3 jaar cel. Dat is dus oppassen voortaan als je een stekkerdoos vastschroeft, een kruiwagen vleermuizenaarde omkiept in een hok of je schuurtje verhuurt aan die aardige woonwagenkamp-meneer.

De strijd is nog niet gestreden…

Ik heb mij dus suf gepiekerd hoe het zover heeft kunnen komen in de Lage Landen dat wij dwars tegen de heersende wereldtrend in besluiten om vol gas door te gaan met de War on Drugs. Daar kan ik met gemak nog een boom over opzetten waar de complete familie BongZilla in kan logeren, maar wellicht voldoen enkele citaten van Nederlandse en Belgische aanhangers van die zojuist genoemde oorlog beter. Als je die  leest, weet je dat we er nog lang niet zijn. De overwinning voor cannabis is onontkoombaar, maar we moeten door blijven knokken om dat nog in ons eigen leventje mee te gaan maken mensen…

4 cannabisquotes van Nederlandse en Vlaamse politici om van te kotsen

“Kinderen lopen wanneer ze naar school gaan soms direct langs coffeeshops. Dit is verre van wenselijk want kinderen gaan hierdoor denken dat coffeeshops passen in het straatbeeld en ‘normaal’ zijn. De gelegenheid maakt de dief”

CDA-fractievoorzitter en woordvoerder Veiligheid in Den Haag Daniëlle Koster

“In de regio Tilburg worden burgers dagelijks geconfronteerd met criminaliteit en overlast, met dank aan dit gedoogbeleid. Grootschalige illegale handel, verloederde, vervuilde straten en burgers die in angst leven: het is allemaal aan de orde van de dag, met dank aan het gedoogbeleid”

Alexander Kops, Eerste Kamer-lid PVV

“We hebben lange regeringsonderhandelingen gehad, ook over cannabis. En daar is afgesproken dat er geen gedoogbeleid zou komen voor cannabis, geen gebruik van cannabis in de openbare ruimte. Er is niks afgesproken over vrije verkoop van cannabis of een onderzoek naar vrije verkoop van cannabis. Dit moet een heel persoonlijke gedachte zijn van mevrouw De Block”

Bart de Wever, N-VA  partijleider en machtigste man van België over de nieuwe minister van Volksgezondheid Maggie de Block 

“Daarom pleit onze partij voor een harde aanpak en duidelijkheid, door cannabis niet te legaliseren. Cannabis is verslavend en slecht voor de fysieke en mentale gezondheid. Drugsdealers zijn geen kleine zelfstandigen. Ze verdienen grof geld ten koste van de gezondheid van de mensen. Drughandelaars moeten dan ook keihard worden aangepakt”

  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken

(advertentie)