(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet iedereen is overtuigd van de kracht van wiet als medicijn. Sommigen vergelijken de ervaringen van cannabispatiënten zelfs met de wonderbaarlijke genezingen van kwakzalvers als Jomanda. BongZilla neemt het op voor ons plantje als enige echte wondermedicijn!

Cannabis of wachten op de dood…

Op deze website staan regelmatig verhalen van cannabispatiënten, die zelf vertellen hoe zij hun ziekte hebben weten te verslaan door wiet als medicatie te gebruiken. Soms geven zij er hun medische dossiers bij als bewijs of komen de behandelende doktoren aan het woord die de genezing bevestigen. De mensen die vertellen dat ze hun kanker, epilepsie, ziekte van Crohn, Alzheimer, posttraumatisch stresssyndroom of ALS hebben weten in te dammen of zelfs vernietigen, doen dit niet omdat ze nu altijd al onverdeelde sympathie voelden met cannabis. Nee, ze doen het omdat zij uit eigen ervaring weten dat je niet hoeft te sterven als de medici tegen je vertellen dat het over en uit is, en dat je naar huis mag om daar je zekere dood af te gaan wachten…

De enige echte Jomanda, schakel tussen hemel en aarde (vindt ze zelf)

De enige echte Jomanda, schakel tussen hemel en aarde (vindt ze zelf)

Toch meende een persoon die werkzaam is als farmaceut in de medische wereld dat RollingStoned zich bezondigt aan het laten zien van Jomanda-achtige genezingen. Gebaseerd op individuele gevallen (n=1 noemen ze dat in die wereld), waarbij het ook zeer de vraag is of de patiënten wel lijden aan het klassieke ziektebeeld wat er bij bijvoorbeeld ALS hoort. Kortom, dit soort verhalen zou de zaak van medicinale cannabis geen goed doen, maar juist slecht. Mensen die geloven in cannabis als medicijn zouden zich verwijderen van reguliere zorg en wij zouden onszelf in de alternatieve hoek drukken. De hoek van Jomanda en zo… Aldus de farmaceut in een email aan de redactie van deze site.

Jomanda straalde water in…

Voor wie niet meer precies weet wie die Jomanda is, een kleine samenvatting. Jomanda ging gekleed in een blauw gewaad en hield op het toppunt van haar roem healings in een enorme zaal in Tiel. Daar kon ze wonderbaarlijke genezingen verrichten – zoals de klassieker van de vrouw in rolstoel die ineens weer kan lopen – omdat ze naar eigen zeggen “helderziend, -voelend en –wetend is”. En alsof dat nog niet mooi genoeg is, krijgt ze hulp van haar overleden vader en andere krachten in de geestelijke wereld. Volgens Jomanda kan je kanker genezen door honing, levertraan en salieblaadjes te eten, word je gezond door ‘ingestraald kraanwater’ van haar te kopen en lijden mensen die gecremeerd worden pijn…

Uiteraard verdween Jomanda na enkele jaren van het toneel, nadat o.a. Nieuwe Revu en diverse tv-programma’s haar trucjes uit de doeken deden. Een kwakzalver noemen ze dat, iemand als Jomanda.

Door de decennialange anti-cannabis propaganda zitten medici en wetenschappers boordevol vooroordelen t.o.v. wiet

Terug naar de mensen die statements maken – al dan niet met medische dossiers en verklaringen van medici erbij – over de kracht van cannabis als medicijn. Natuurlijk is 1 patiënt die geneest geen wetenschappelijk bewijs, en 2 ook nog niet. Maar dat er nog veel te weinig wetenschappelijk bewijs op tafel ligt over de potentie van cannabis als medicijn bij tal van ziekten, ligt niet aan de onwaarheid van wat deze n=1 cannabispatiënten zeggen.

6a00d8341da69253ef0163053af972970d-320wiPropaganda en farmaceutische melkkoe

Dat ligt aan 2 andere zaken. Ten eerste het verbod op cannabis en het jarenlange ‘drugsstempel’ dat er op geplakt is door overheden die fanatiek de War on Drugs voerden, en waardoor er simpelweg bijna geen mogelijkheden bestaan voor wetenschappers om met cannabis te werken. Immers, je mag niet zomaar met drugs aan de slag! Bijkomend effect is bovendien dat door de decennialange anti-cannabis propaganda medici en wetenschappers boordevol vooroordelen zitten t.o.v. wiet en bang zijn om hun handen te branden door met drugs te werken.

Het tweede en zeker niet te onderschatten feit dat er voor zorgt dat er veel te weinig wetenschappelijk bewijs op tafel ligt over de kracht van cannabis als medicijn, is de lobby van de farmaceutische industrie. Die branche ontwikkelt en verkoopt belachelijk dure, chemische medicijnen. Een goudmijn die jaarlijks miljarden oplevert en die enorme melkkoe met de gouden uiers (farmaceutische troep dus) moet ten koste van alles beschermd worden.

En zeker ten koste van een plantje dat ieder mens op aarde in principe gratis en voor niks als medicijn kan laten groeien, in zijn tuintje of op ‘t balkon. En daar is helemaal niks Jomanda-achtigs aan, dat is gewoon de natuur…

(advertentie)