(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

“Het is geen vraag meer of maar wanneer cannabis overal in Amerika legaal is”, aldus een lobbyist in de VS. Ondertussen ploeteren we hier te lande verder met een achterhaald anti-wiet beleid. BongZilla duikt daarom vast de toekomst in!

Na het feest komt de kater…

Ik geef het direct toe: ook bij mij ging direct de vlam in een grote hasjtoeter toen Ivo Opstelten en Fred Teeven het veld ruimden. Maar na de feestvreugde komt de kater zeggen ze wel eens en die kwam mokerhard in de vorm van Ard van der Steur die nu de jaren 50 scepter zwaait op het ministerie van Angst & Repressie, in de volksmond ook wel Veiligheid & Justitie genoemd. En omdat de plucheklevers van VVD en PvdA zich niets aantrekken van de smadelijke verkiezingsnederlaag bij de recente Provinciale verkiezingen, kunnen we er beter maar vanuit gaan dat dit k*tkabinet er nog zit tot de volgende Tweede Kamer-verkiezingen op 15 maart 2017. Daarom alvast drie wietscenario’s voor 2020.

1. Nederland, het Siberië van de cannabiswereld

b-1Het horrorscenario. Wat als we na dit verschrikkelijke kabinet opnieuw de Sjaak zijn en een regering krijgen die nog steeds de ogen sluit voor de cannabiswerkelijkheid op aarde? Zou natuurlijk zomaar kunnen en ook nog eens naadloos passen in de trend van de laatste jaren dat wij precies dat krijgen waar we niet om gevraagd hebben bij het uitbrengen van onze stem. Afgelopen keer stemden we rechts (VVD) of juist links (PvdA), dus dan verwacht je een kabinet met 1 van die 2 politieke kleuren. Maar wat doen die charlatans in Den Haag? Samen in een kabinet stappen, wat daardoor smaak noch kraak, kleur noch energie heeft!

Met een beetje pech krijgen we dus, in lijn met de traditie dat juist de meest wereldvreemde figuren het tot minister van Justitie weten te schoppen (remember Hirsch Ballin, Donner, Opstelten, Van der Steur), een minister in de regeerperiode 2016-2020 die simpelweg cannabis afschaft. Weg ermee, opgerold staat netjes! Past als een frauderende VVD-politicus in het kolfje van laten we zeggen een VVD/CDA/PVV/SGP/CU-beleid, nietwaar? En aangezien er nog nooit in de geschiedenis van ons land een linkse meerderheid is geweest, zit dit er nog in ook. Waarmee we in 2020, het jaar waarin naar verwachting heel de Verenigde Staten cannabis gelegaliseerd heeft, toch maar mooi en nog immer met de gebakken peren zitten in Nederland.

2. Nederland, het Zwitserland van de cannabiswereld

b-2Duisternis, ellende, vluchtelingen, oorlog… het kan de Zwitsers al sinds mensenheugenis niet bommen. Zich verschuilend tussen de Alpen en achter hun eeuwige neutraliteit bemoeien ze zich helemaal nergens mee, maar profiteren ondertussen volop van al het werk van anderen. Ga maar na: als er ergens op aarde veel geld of goud wordt verdiend – al dan niet met legale zaakjes, dat dondert niet – kan je dat altijd met een gerust hart in Zwitserland stallen. Nazi of jood, het maakt niet uit, als je geld hebt ben je welkom. Alleen dan, trouwens.

Dat zou ook wel eens de strategie van Nederland inzake wiet kunnen gaan worden. Ons lef, wat we ooit als eerste toonden door cannabis van de harddrugs los te koppelen en coffeeshops toe te staan, zijn we immers al lang geleden kwijtgeraakt. Niemand die meer iets heldhaftigs van de Hollanders verwacht. Alleen in de geschiedenisboeken tellen we nog mee. Met andere woorden: we doen alsof onze neus bloedt en modderen verder zoals we sinds midden jaren negentig aan het aanmodderen zijn met wiet. Een beetje van dit, een beetje van dat maar nooit een heldere keuze of een duidelijke lijn. Oh ja, fuck, daar hebben wij zelfs een woord voor uitgevonden: GEDOOGBELEID. Jawel, het enige woord dat bijna alle aardbewoners kennen, naast dat andere woord waar we totaal niet trots op hoeven of kunnen zijn, en waarmee Nederland de internationale conversaties opfleurde: APARTHEID. 2020, het zal ons aan onze polderreet roesten; criminelen en justitie/politie varen er wel bij als er niks verandert.

3. Nederland, het wietparadijs op aarde

b3Eindelijk zien burgers en burgemeesters kans door het Haagse cordon heen te breken. Op wonderlijke wijze wint D66 de volgende verkiezingen en levert de premier, voor de eerste keer in de historie een minister-president die onomwonden VOOR legalisering van cannabis is: Alexander Pechtold, jawel. Aanvoerder van een uitgesproken progressief kabinet bovendien, zonder VVD/CDA/PVV/SGP/CU erin. En dat niet alleen, deze premier heeft zelfs grootse plannen met de cannabisbranche.

Inmiddels zijn de buitenlandse afzetmarkten – van Duitsers tot Chinezen – namelijk wel uitgekeken op die tulpen, slappe kaas en met vogelgriep besmette plofkippen van ons. Maar omdat de hele land- en tuinbouw infrastructuur er nu eenmaal toch ligt, verordineert premier Pechtold dat er voortaan wiet geteeld gaat worden. Eindelijk weer iets waar ons kikkerlandje echt goed in is na de afschaffing van de slavernij. Heel de landbouw, industrie en marketing wordt samen met de honderdduizend thuiskwekers ingezet, gemotiveerd en beloond voor het zoveel mogelijk produceren van topkwaliteit Nederwiet. Die roken wij gezellig de hele dag door legaal en al hier te lande op (wat dacht jij), en wat we overhouden – naar verwachting een slordige 80 procent – exporteren we trots en winstgevend naar alle andere landen van de wereld, waar cannabis inmiddels wel legaal is maar waar ze van fatsoenlijke wiet kweken nog steeds niet al teveel kaas hebben gegeten…

(advertentie)