(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis en Donuts? Als je niet actief bent in de cannabis regionen van Instagram kan ik me voorstellen dat je geen idee hebt waar ik het over heb. En nee, het is géén edible…

Maar wat is het dan wel?

Er zijn veel manieren om je spliffs en joints te maken. In de essentie natuurlijk met of zonder tabak, met wat hasj, dikke toeters of dunne kanonnen. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, afhankelijk natuurlijk van wat er voorhanden is.

Dat heeft er toe doen leiden dat er een nieuwe hype is ontstaan bij mensen met goede connecties of simpelweg een flinke portemonnee. Een Donut maak je namelijk door een pure joint te maken, waar je in het midden een dikke sliert Rosin (meestal 0,5 of 1 gram a +/- 80 euro de gram) pleurt, waarna je hem dicht rolt en op steekt.

Natuurlijk kan je niet achterblijven met slappe wiet, dus zo’n joint is al snel zo’n 100 euro waard in totaal als je voor alle inhoud zelf moet dokken.

Dubbele dosis rosin

Het doet je wellicht denken aan vroeger – anderen doen het trouwens nog steeds – toen ze een sliertje hasj maakten om in z’n geheel in de je joint met tabak te leggen. De Donut is wat je zou kunnen noemen een behoorlijke upgrade.

Maar als je dacht dat het daar ophield: nee, het kan nog gekker. Als je je joint dik genoeg maakt (met een paar gram wiet), kan je er namelijk een dubbele, of zelfs driedubbele rosin sliert in leggen. Ideaal gesproken zonder dat ze elkaar raken.

Wanneer je de joint aansteekt, trek je warme lucht door de joint heen waarna de Rosin begint te borrelen. Behoorlijk potent dus.

Is het slim?

Nou, dat is nog maar de vraag. Het is voornamelijk weggegooid geld als je het mij vraagt. Een beetje net zoals een Rolex, alleen kan je die nog dragen na eenmalig gebruik en is een Donut joint zo up in smoke

Immers, je kan volgens een studie toch maar 25% van de THC opnemen door te roken, en dan wordt 75% dus zinloos verbrand. Door de Rosin te dabben zou je juist 75% van de totale THC opnemen, waardoor het de meest efficiënte manier is om cannabis binnen te krijgen in je systeem.

Wanneer je ook maar wat mindere kwaliteit wiet en/of Rosin hebt (of zelfs tabak toevoegt…), hoest je je ook de pleuris. Het is dan ook zeer af te raden om hiervoor BHO te gebruiken of een ander soort concentraat: zeker in Nederland is hiervan de kwaliteit over het algemeen bedroevend en is het dus simpelweg ongezond.

Terpsarmy

De absolute koningen zijn voor mij toch wel Terpsarmy, de door een Italiaan gerunde Cannabis Social Club in Barcelona waar we tijdens Spannabis zijn geweest. Hun Rosin viel niet voor niets in de prijzen. Maar ja, hij heeft makkelijk praten met zoveel goede Rosin en wiet voorhanden.

Daarnaast inspireert hij zijn socios (eigenlijk gewoon klanten hoor) om ook Donuts te maken. En dat doet de kassa rinkelen van deze ‘non-profits’…

(advertentie)