(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In zijn sas is hij en dat zouden wij ook zijn wanneer we zo’n mooie Budmaster led hadden hangen boven een viertal lekkere kushplanten. De planten zijn nog in hun groeifase terwijl Barney rustig aan aftast hoe hij zijn tent moet aanpassen op de led. Zo’n Budmaster kweekt toch anders dan HPS…

Budmaster

Candy Dulfer zet de toon in mijn huiskamer met haar Saxofoon, en ik steek een lekkere CBD Chronic joint op. Die wiet is door de CBD zo lekker mellow dat je er de hele dag wel met een splif van, in je mondhoek rond kan lopen. Goed, ik ben zover om verslag te doen van de Moon Walker Kush die in mijn medicijntent staat. Zoals ik al eerder vertelde, heb ik de microkast weer even gesloten om plaats te maken voor de grotere kweektent. Erin hangt alleen geen 600 Watt HPS meer, maar een Budmaster led die slechts 360 Watt aan stroom verbruikt. Hij heet de Budmaster II UK HPS-9, wat een beetje verwarrend is, aangezien het geen HPS maar een led betreft – ik denk dat ze ermee aan willen geven dat de lamp even goed als HPS presteert, dat gaan we zien.

De Moon Walker Kush dames gaan als een speer onder de Budmaster. Zoals jullie kunnen zien hangt de lamp best hoog. Ik had namelijk op de site gelezen dat de kracht van het licht zowel dichtbij als van veraf even krachtig is. Ik denk dat ik het goed had gelezen, want normaal zou je op deze afstand lelijke uitschieters krijgen, en dat zie ik niet.

4 – 1 + 1 = 4

Omdat ik een van de zaailingen per ongeluk met mijn pincet om zeep geholpen had, moest ik een extra zaadje laten ontkiemen. Deze heeft daardoor dus een week achterstand op de rest, maar ze trekt al aardig bij zoals je op de foto kunt zien. Ik denk dat ik de dames nog een week laat groeien en daarna overstap op de bloeifase. Afgelopen week heb ik ze één keer gevoed met Mills Nutrients en ik zie het effect van de voeding. Na het acclimatiseren van hun komst in de tent, zijn ze zich goed gaan ontwikkelen.

Temperatuur

Ik heb ze nog niet getopt maar heb het idee dat ze me voor zijn, want ik zie al wat vertakkingen en ook dat er meerdere hoofdtoppen aankomen. Mijn afzuiger hoeft maar op 30% te draaien, dit scheelt in lawaai en kost ook minder in het verbruik. Het enige minpuntje wat ik nu ondervind in deze combinatie, is dat ik een stukje warmte mis. Een HPS lamp straalt een hoop warmte uit en een led doet dat veel minder. Normaal in een HPS situatie is de temperatuur ongeveer 25 a 27 graden. Nu in deze combinatie heb ik de verwarming aan moeten zetten. Het werd namelijk niet warmer dan 19 graden; heeft natuurlijk ook met de buitentemperatuur te maken, maar het is wel wat te koud voor een snelle groei.

In de StarLight opzet was de temperatuur ongeveer 23 graden. Niet vergeten, dat was een kleinere opzet. Het voordeel van de led opstelling is dat als daadwerkelijk de kracht van het licht gelijk blijft zowel boven als onder, dan zou ik dus ook onderin mooie toppen moeten gaan krijgen. Om die reden ga ik eens niet dieven. Ik moet zeggen dat ik in mijn sas ben met wat ik in mijn tentje zie.

Frisse start

Iemand vroeg me waarom ik mijn tent altijd met een sopje boen. Het staat mooier wanneer je foto’s neemt voor een verslag maar de echte reden is eitjes. Eitjes? Ja, wanneer je planten in je tent hebt staan, komt daar soms ongedierte bij kijken. Je kunt ze goed bestrijden maar wat men vergeet is dat wanneer je dames rijp zijn, de ongenodigde gasten hier en daar een paar eitjes hebben achtergelaten. Je ziet ze niet en daarom boen ik mijn tent altijd na een ronde. Op deze manier voorkom ik dat mijn nieuwe planten met dezelfde etters te maken krijgt. Iedere ronde een frisse start voor het beste resultaat. Ik zeg, pas op met de gladheid en wens iedereen een goede week toe. Smoke on!

Barney Green.

(advertenties)