(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de presentatie van zijn Marijuana Smoker’s Guidebook wilde Matt Mernagh destijds niet volstaan met een doorsnee signeersessie. Om ideeën op te doen hield hij een paar brainstormsessies waarbij hij uiteraard hij de nodige joints rookte. Er waren al een aantal goede ideeën gekomen maar pas een aantal weken later vielen alle stukjes op zijn plaats.

In Zo wordt je een blow professional komen vele jaren van wietreviews schrijven en jagen naar goede wietsoorten samen in een handige cannabiscursus. Ik zocht mijn beste oude materiaal en aantekeningen bij elkaar om tot een unieke belevenis te komen die je cannabisplezier voor altijd zal verbeteren.

Het leven van een blower gaat over meer dan Kush en Cookies. Vinologen en Whiskyliefhebbers hebben een eigen terminologie, zoeken naar speciale merken en brouwjaren en dompelen zichzelf bijna letterlijk onder in hun hobby. Net als sommige cannabisfanaten terecht doen. Echter, naar mijn mening hebben veel te weinig blowers de kans om blow professionals te zijn.

541535_10152970390254415_250058009701571800_n

Matt Mernagh, een man met een missie!

Ik wil dat veranderen. Ik heb een missie – een missie die ervoor zorgt dat jij nooit meer slechte wiet rookt of met suikerwater behandelde troep koopt dat voor een Sour Diesel door moet gaan. Iedereen zou de kans moeten krijgen om zijn wietgame te verbeteren, maar buiten een paar wietvriendelijke plaatsen op de wereld om, zijn Chemdawg, Jean Guy en Green Crack meestal alleen in theorie heerlijke wietsoorten.

En dan zijn en ook nog de regionale specialiteiten. Wietsoorten die lokaal heel populair zijn maar naarmate je verder van het cannabis-epicentrum komt, bijna niet te vinden zijn. Voor de opkomst van de social media, forums en internet werd wiet-informatie verspreid als een joint in een kring, maar vandaag de dag is er eigenlijk geen goede reden om niet op de juiste hoogte te zijn. Dankzij het internet, magazines en boeken is wietkennis veel toegankelijker geworden.

Sommige van de onderwerpen die ik in de cannabiscursus behandelde waren:

  • Wat is een wietreview?
  • Hoe beoordeel je een wietsoort als medicijn en recreatief?
  • Niet alle wiet is Kush
  • Ik kan niet tegen melkproducten maar ik rook altijd Cheese
  • Oldschool wietsoorten. Wat je ouders rookten.
  • Waarom sativa’s zo lastig te vinden zijn
  • Waarom witte soorten zo goed pijn bestrijden

(advertenties)