(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Om de vijftigste aflevering van High Tea met Derrick & Rens extra luister bij te zetten namen we hem op in een van de grootste en mooiste coffeeshops van Nederland: The Grass Company in Tilburg. Het werd een memorabele middag, met een klein live publiek, drie gasten, perfecte catering en uitstekende wiet…

Vlaggenschip van Johan van Laarhoven

The Grass Company, aan de Tilburgse Spoorlaan, is het vlaggenschip van de gelijknamige keten van vier coffeeshops die Johan van Laarhoven opbouwde in Tilburg en Den Bosch. Johan verwerkte al zijn knowhow en ervaring in het pand. De shop telt twee fraai ingerichte verdiepingen en een grote professionele keuken: je kunt er heerlijk eten.

Het is symbolisch voor ons verrotte coffeeshopbeleid dat ook deze shop acuut bedreigd wordt met sluiting. Vorige maand schreven burgemeester en wethouders van Tilburg nog aan de gemeenteraad dat zij bij hun voornemen blijven om de twee Grass Company coffeeshops in de stad dicht te gooien, op basis van een Bibob-advies. Ook al verwees de bestuursrechter dat voornemen vorig jaar al naar de prullenbak.

Podcast jubileumfeestje in The Grass Company…

Buitenland goed, Nederland slecht

Voor Rens en mij was het een eer om hier de vijftigste aflevering van onze podcast op te nemen. Op de eerste verdieping richtten we een grote tafel in met microfoons en apparatuur en extra stoelen voor onze gasten. We begonnen met twee vaste luisteraars van de show, Tati Organics en Plant Savant, die allebei aanstekelijk vertelden over hun liefde voor de plant en hun ervaringen als thuisteler.

Co-host Rens bestudeert de versnaperingen…

Voor de nieuwsrubriek hadden we een selectie gemaakt van het grootste cannabis nieuws uit de eerste 49 afleveringen, dus sinds oktober 2019. Vast patroon: het goede nieuws kwam meestal uit het buitenland, het slechte nieuws uit Nederland.

In onze geschiedenis rubriek De Ouwe Doos las ik het hilarische verhaal ‘Shit’ van Kees van Kooten voor, uit 1970. Een man vertelt daarin hoe hij met zijn vrouw hasj heeft gesmokkeld op de terugweg van hun vakantie naar Spanje.

De trotse jubilarissen Derrick en Rens…

In de watten gelegd

Onze derde gast was per fiets vanuit Veldhoven naar The Grass Company gekomen, een afstand van zo’n 36 kilometer. Robin werd landelijk bekend als de man die vanwege één wietplant uit zijn huis werd gezet door de burgemeester van Bergeijk. De publiciteit en de Kamervragen over dit evidente onrecht hebben hem tot nu toe nog geen steek verder geholpen, vertelde hij.

Er waren nog een paar vaste High Tea Potcast luisteraars naar Tilburg gekomen, mét zelf geteelde cannabis van uitstekende kwaliteit. Het personeel van The Grass Company legde ons de hele middag in de watten, met club sandwiches, thee natuurlijk en na de opnames twee ‘Munchie Towers’ vol vreetkick favorieten.

Jubileum luisteren?

De jubileum aflevering is te beluisteren via de High Tea Potcast website, maar ook op YouTube, Soundcloud, Spotify  en zelfs via onze Instagram account. Op naar de volgende vijftig!

(advertentie)