(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week overleed Henk Poncin, oprichter van het Cannabis College en erevoorzitter van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Henk’s wens om nog tijdens zijn leven de legalisering van cannabis in Nederland mee te maken, is helaas onvervuld gebleven…

Zes jaar Suver Nuver

Twee dagen na Henk’s overlijden vierde Social Club Friesland, het geesteskind van Rinus ‘Suver Nuver’ Beintema, zijn zesjarige bestaan. In een livestream van ruim drie uur keken Rinus en presentator Ritchie Pairun terug op het roemruchte verleden van Suver Nuver en van Rinus zelf.

De moeite van het terug kijken waard, met mooi archiefmateriaal en nieuwe interviews met onder meer Hans Baerveldt en Wernard ‘Stichting Mediwiet’ Bruining:

Strijd van decennia voor normalisering cannabis

Wernard en Hans zetten zich al decennia in voor normalisering, legalisering en de belangen van patiënten die baat hebben bij cannabis. Onafhankelijke en kritische geesten, zoals in de interviews fraai naar voren komt. Dat gold ook voor Henk Poncin, zonder wie het VOC nooit zou zijn opgericht. De viering van het 10-jarig bestaan van ‘zijn’ Cannabis College, in december 2008, leidde rechtstreeks tot de start van het VOC, een paar weken later.

VOC erevoorzitter Henk Poncin in 2011…

Wat deze mannen – Henk, Wernard, Rinus, Hans – gemeen hebben is dat ze besloten om actie te ondernemen tegen onrecht en onwetendheid. Ondanks de risico’s en de onzekerheid die ze zich daarmee op de hals haalden. Omdat ze wisten dat ze het goede deden.

Wijze woorden van Ghandi

Mahatma Gandhi, de man die India naar onafhankelijkheid leidde door geweldloos activisme, heeft daar prachtig over geschreven.

‘It’s the action, not the fruit of the action, that’s important. You have to do the right thing. It may not be in your power, may not be in your time, that there’ll be any fruit. But that doesn’t mean you stop doing the right thing. You may never know what results come from your action. But if you do nothing, there will be no result’

Wijze en troostrijke woorden. Niet weten welk resultaat je actie zal hebben, is geen reden om van die actie af te zien. Je moet gewoon blijven doen wat goed is.

Rinus Beintema staat volgende week voor de rechter omdat hij duizenden mensen voorziet van heilzame wietolie tegen schappelijke prijzen, en dat kan natuurlijk niet in een beschaafd land als Nederland…

Aandacht voor huisuitzettingen wiettelers

En dus heeft het VOC deze week alle 34 leden van de Tweede Kamer commissie Justitie en Veiligheid gemaild over de Wet Damocles en de huisuitzettingen van thuistelers van cannabis.

We blijven hameren op de negatieve effecten van het cannabisverbod en op de voordelen van legalisering, we blijven journalisten uitleg geven en we blijven campagnes maken als cannabis en verkeer, veilig thuiskweken en de gouden gieter. De gestage drup holt de steen uit, zoals de oude Romeinen al wisten.

Rechtszaak Rinus en Suver Nuver

Nog even terug naar Rinus Beintema en Suver Nuver: op donderdag 14 oktober staat hij voor de rechter bij de rechtbank Zwolle. Suver Nuver probeert een live stream van de zitting geregeld te krijgen bij de rechtbank. Mocht de rechtbank dit weigeren, dan nodigt Rinus alle leden en sympathisanten van Suver Nuver uit om naar Zwolle te komen.

PS;  Er is ook nog een online herinneringsboek voor Henk Poncin gemaakt, check dat HIER

(advertenties)